vineri, 14 iunie, 2024

Academia UTA: victorie în derby pentru U16, scor fluviu reușit de U15, înfrângere la limită pentru U14

Distribuie articolul

Nu doar echipele de seniori au campionatul întrerupt pentru meciurile echipelor naționale ci și cele de tineret sau ale juniorilor mari. Profitând de acest lucru, așa cum v-am informat deja dintr-un material separat (https://aradobiectiv.ro/uta-pierde-amicalul-cu-resita-dar-castiga-minute-si-experienta-pentru-mai-multi-jucatori-din-academie/) Mircea Rednic a oferit mai multor fotbaliști ai acestor echipe (cei care nu erau convocați la loturile naționale) ocazia să se antreneze cu echipa mare și apoi să îmbrace tricoul acestei echipe în amicalul cu CSM Reșița. În schimb pentru echipele U16, U15 și U14 weekendul a adus meciuri oficiale în Liga Elitelor.

Cel mai așteptat dintre acestea a fost cel de sâmbătătă de pe Motorul, unde s-au duelat echipele U16 ale marilor rivale UTA și Poli Timișoara. Din fericire la final hora bucuriei a fost încinsă de roș-albi, învingători cu 2-1 grație dublei lui Ancateu. Alexandru Gaica, Adrian Ungur, Radu Mărginean și Costel Bogoșel au trimis în teren următorul 11: Cioară – Glevan, Ancateu, Ene, Berar, Hodoșan, Bărbat, Păduraru, Corchiș, Tolcea, Iancu. Pe parcurs au mai intrat Cismaș, Burcă, Ronai, Bokse și Cîrlan.

Tot sâmbătă pe Motorul a jucat și echipa U15, antrenată de Dinu Donca și Alex Nistor. A fost tot o victorie a gazdelor, de data aceasta însă mult mai facilă, 9-0 cu CSJ Știința Craiova. Ile a marcat o triplă, Tomoioagă o dublă iar Barbu, Orădan, Sandu și Spătariu și-au trecut numele pe lista marcatorilor cu un gol. UTA a evoluat în formula: Șuli – Drăgușin, Sherzad, Sabău, Mărgan, Antochi, Picioruș, Ile, Tomoioagă, Barbu, Orădan. Au mai jucat: Sandu, Cioară, Tănăsie, Zachar și Spătariu.

Singura echipă care în acest weekend a jucat în deplasare a fost cea a celor mai mici dintre juniori, cei de la U14. Din păcate aceștia au trebuit să se recunoască învinși, la mare luptă, de Academia Partium, cu scorul de 3-2. Pentru echipa noastră au marcat Burtă din penalty și Buțiu. Primul 11 aliniat de Mirea Aslău a fost format din: Pasquale – Remetea, Popov, R. Vîrciu, Istrate, Părtan, Oraș, Peleu, D. Burtă, Benea, R. Aslău. Pe parcurs au mai intrat pe teren: Molnar, Cean, Pantea, Cătană. Bandrabur, Buțiu.

În Liga Eliltelor U16 și U15 ne aflăm în faza play-off-ului, cu trei etape înainte de final. Pentru echipa U16 au mai rămas doar șanse teoretice de calificare în semifinale, dat fiind că se află pe locul 4, la 9 puncte distanță de locul 2, în schimb echipa U15 e pe 2 în seria sa și are un avans de 7 puncte față de urmăritoarea Universitatea Cluj. În Liga Elitelor U14, UTA este la jumătatea clasamentului seriei a 5-a.

În weekendul viitor echipele U16 și U15 vor juca duminică o dublă în deplasare cu FCU 1948 în timp ce cu o zi mai devreme băieții de la U14 primesc vizita echipei Transilvania Bistrița. Tot la finele acestei săptămâni revin în activitate și echipele U18 și U17. În play-out-ul Ligii de Tineret repectiv în play-off-ul Ligii Elitelor U17, UTA joacă duminică în deplasare cu CFR Cluj

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți