joi, 13 iunie, 2024

De ce face conducerea UTA-ei discriminare între copii?!

Distribuie articolul

Pentru al doilea meci consecutiv clubul UTA a anunțat că va asigura gratuitate la Peluza Sud, în limita locurilor disponibile, pentru grupurile de copii sub 14 ani, care se înscriu în acest sens pe bază de tabel. Practic este aceeași procedură ca cea pe baza căreia s-a intrat meciurile cu FC Botoșani și Hermannstadt, partide la care, așa cum știți, au avut acces pe stadion doar aceste grupuri. Doar că acum situația este diferită, accesul, atât la meciul trecut cu Oțelul cât și la cel de luni cu FCU 1948, fiind unul general. Astfel, clubul a pus în vânzare bilete iar la vânzarea acestor bilete a anunțat inclusiv clasica reducere de 50% pentru copiii între 3 și 14 ani.

Din capul locului o spunem, suntem total de acord cu faptul că pentru felul extraordinar, uimitor, în care au susținut echipa în acele momente grele când suporterii cu vârste mai mari de 14 ani nu aveau acces pe stadion, copiii merită răsplătiți, iar gratuitatea la aceste ultime două partide este o formă bună de a face asta. Însă ni se pare nedreaptă discriminarea pe care conducerea clubului o face între copii; pentru că nu se poate numi altfel situația în care copiii care vin cu acele grupuri intră gratis, iar cei care vin singuri sau însoțiți de părinți ori frați mai mari (deci separat de grupurile respective), plătesc bilet. Absolut firesc era ca de gratuitatea la aceste partide să beneficieze toți copiii sub 14 ani nu doar cei care vin în grupuri organizate.

Prin felul în care procedează, clubul UTA continuă politica sa de împărțire a utiștilor în diferite categorii. Până acum erau utiști „buni“ (care susțin conducerea) și utiști „răi“ (care o contestă), erau utiști „adevărați“ (care vin îmbrăcați în roșu și alb) și utiști „falși“ (care vin îmbrăcați în negru). Iată că acum Meszar & co. ajung și la nivelul în care împart până și copiii între cei care merită să intre gratuit și cei care trebuie să plătească bilet (fie el și cu reducere). Justificarea că prin acest gest clubul UTA vrea să îi răsplătească pe acei copii care au susținut echipa când terenul era suspendat este nobilă dar practica o contrazice:

În primul rând clubul nu are cum să știe care copii au fost sau nu la respectivele meciuri. Poate unii au mers atunci cu grupul iar acum merg cu părinții. În al doilea rând, faptul că nu le asigură tuturor celor care au fost la meciurile respective intrarea (pentru că evident în Peluza Sud nu încap peste 5.000 de copii) face ca deja clubul să-i răsplătească discreționar pe aceștia, în funcție de viteza (să nu ne gândim și la altceva) cu care organizatorii de grupuri completează respectivele tabele. Și, în al treilea rând, din moment ce se va intra pe bază de tabele întocmite acum, clubul UTA nu are cum să știe dacă cei care vor veni la meciul de luni vor fi aceeași copii care au fost la partidele cu Botoșani și Hermannstast, sau alții. Dacă tot voia să facă acest gest strict pentru cei care au fost la cele două meciuri amintite, clubul putea foarte simplu, pe baza tabelelor de la acele meciuri, să le ofere pe rând, eșalonat, câte 1-2 sectoare la meciurile din acest campionat plus următorul tuturor acestor grupuri de copii.

Nu mergem până acolo încât să credem că am asista la un caz de rea voință. Avem bănuielile noastre legate de natura mecanismului care a stat în spatele acestor decizii dar cum ele nu reprezintă decât o speculație, preferăm să le păstrăm pentru noi deoarece, odată expuse, am dat prilej celor din conducere să se victimizeze și să mute discuția de la problema concretă spre tot felul de teorii ale conspirației. Până la urmă nu știm dacă această discriminare s-a făcut din prostie sau din interes, nici nu ne interesează foarte mult. Poate că într-adevăr asistăm la încă o mostră de superficialitate, clubul încercând o inițiativă de imagine, implementată însă extrem de prost și neglijent. Singurul lucru cu adevărat important e ca cel / cei care iau deciziile în clubul UTA să îndrepte de urgență această nedreptate și să anunțe gratuitate pentru toți copiii sub 14 ani la acest meci, cu returnarea contravalorii biletului pentru cei care au apucat deja să își cumpere acele bilete cu reducere.

Distribuie articolul

1 COMENTARIU

  1. Dacă conducerea UTA ar avea un pic de bun simt și de perspectiva în susținerea acestui club minunat și de tradiție, ar accepta copiilor de până la să zicem 10 ani să între cu însoțitor copil care ar putea sta foarte bine în bratele însoțitorului fiind locuri pe scaune .Hai UTA . PS. înainte de 89 un copil putea întra gratuit ,poate de aici și dragostea asa multora de acest club .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți