luni, 17 iunie, 2024

UTA pierde amicalul cu Reșița dar câștigă minute și experiență pentru mai mulți jucători din Academie

Distribuie articolul

Profitând de înteruperea provocată de meciurile echipelor naționale, Mircea Rednic a programat pentru astăzi la amiază un meci de pregătire și verificare, în care a avut ca obiectiv principal să acorde minute jucătorilor din lot care au evoluat mai puțin dar și să vadă la lucru mai mulți tineri de perspectivă din cadrul Academiei. Adversarul a fost unul tradițional pentru UTA în meciurile de pregătire, divizionara secundă CSM Reșița, la fel cum a fost și locul de desfășurare al meciului, stadionul „Banatul“ din Sânicolau Mic.

Fără internaționalii Conte, Omondi, Mihai, Vulturar și Pop, de asemenea fără Iacob, Trif, Freitas, Pedro, Stahl și Luckassen, menajați ori indisponibili din motive medicale, spectatorii i-au putut vedea la lucru pe Kucher, Lungu, Iurasciuc, sau David, jucători obișnuiți mai puțin sau chiar deloc să prindă minute consistente în tricoul UTA-ei. De asemenea Lopez, Morar și Tudorie au beneficiat de un timp de joc mai mare decât cel care îl au de regulă în meciurile oficiale. A fost de asemenea o bună ocazie pentru debutul lui Imoh în tricoul Bătrânei Doamne. Ziua însă va fi probabil de neuitat pentru puștii Băloi, Vîlcu, Calotă, Felea, Țăroi, Joldea, Purdescu, Dragoș și Șiclovan, care au simțit pentru prima dată greutatea tricoului primei echipe.

În aceste condiții scorul final, 3-2 pentru Reșița, nu este neapărat o surpriză, coeziunea, ritmul de joc și experiența, toate superioare la nivelul echipei adversarilor, spunându-și cuvântul. Oaspeții au avut perioade bune de meci în care au dominat teritorial, chiar dacă deschiderea scorului a venit oarecum întâmplător. Apoi, spre final au recurs și ei la numeroase schimbări, efectul fiind acela că meciul a devenit foarte spectaculos, în ultimul sfert de oră marcându-se 4 goluri. De remarcat că două dintre cele trei reușite ale reșițenilor au purtat semnătura a doi foști utiști: Cipri Rus și Damian Isac.

Scorul a fost deschis în minutul 43 de fostul căpitan al UTA-ei, dintr-un penalty obținut de Mensah, faultat în careu de Ariel Lopez. Apoi, în minutul 80 Isac scăpat nemarcat în colțul careului mic, lateral stânga, l-a învins pe Kucher cu o finalizare la colțul lung. A intrat apoi în scenă Imoh, care a scos și el un penalty în minutul 83, lovitura de pedeapsă fiind transformată de Fabry. Trei minute mai târziu Dudea îi pune pe tavă o minge aceluiași Imoh, care reacționează rapid și înscrie cu stângul. Egalitatea va dura însă doar un minut deoarece Szijj va face 3-2 cu un șut plasat de la 16 metri lângă bara din stânga lui Lungu.

Din punct de vedere al jocului nu sunt foarte multe de spus deoarece formula formula experimentală folosită de Rednic a lăsat puțin loc de fluență în joc, fiind evident că relațiile dintre jucători nu permiteau acest lucru. În prima parte UTA a fost mai aproape de jocul său obișnuit, încercând să se apropie de poarta adversă prin pase la firul ierbii, în timp ce în repriza secundă, până la schimbările mai numeroase din ultimul sfert de oră, s-a jucat mai mult într-un 4-4-2, cu încercări de găsire a jucătorilor din avanposturi prin pase lungi.

De luni UTA intră în linie dreaptă pentru pregătirea meciului din etapa a 2-a a play-out-ului, meci în care Bătrâna Doamnă va înfrunta în deplasare pe Universitatea Cluj, sâmbătă 30 martie de la ora 18:00.

UTA – CSM Reșița 2-3 (0-1)
Au marcat: Fabry (83-pen), Imoh (86) / C. Rus (43-pen), Isac (80), Szijj (87)
UTA: Kucher (75 Lungu) – Căpușă (46 Felea), Benga (46 Stolnik), Iurasciuc (72 Purdescu), Băloi (46 Rodrigues) – Vîlcu (60 Imoh), Lopez (46 Țăroi) – Micovschi (32 Calotă, 80 Șiclovan), Morar (60 Fabry), David (69 Joldea) – Tudorie (72 Dragoș). Antrenor: Mircea Rednic
Reșița: Căpățână (46. I. Rus) – Bărboianu (60 Szij), Dudea, Sabău (71 Cega), Chera (76 Burlacu) – Cristea (60 Fărăgău), Napoleone (60 Isac) – Drăghiceanu (60 Lascu), Mensah (70 Doană), Negru – C. Rus (76 Gomboș). Antrenor: Flavius Stoican
Arbitri: Alexandru Vasi – Casian Băla, Sebastian Pantea

Distribuie articolul

1 COMENTARIU

  1. Nimin nou ma mgar ca nu l a băgat titular pe FABRY totuși e nr 10 i a dat totuși un sfert de ora și a marcat din penalty oare i a arata iar degetul?! Dacă nu s a văzut acolo în iarba sunt sigur ca în mintea lui iar l a injurat de mama, ranchiuna continua doar se știe IARTĂ dar NU UITA NICIODATĂ! Doamne ferește ne cât mai repede posibil de oameni ranchiunos, strâmbi în gândire și lipsiți total de modestie! Haide UTA, UTA, UTA, UTA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți