Un nou spectacol la Teatrul de vară Ethos – Mălăele și Alifantis

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Cultură Știri Arad

Scris de T.F.

Actorul Horațiu Mălăele a fost inegalabil într-o seară cu multe glume, monologuri, poezie și muzică. O muzică asigurată de Nicu Alifantis. A fost un spectacol al eleganței, inteligenței și umorului care a provocat permanent hohote de râs, dar și momente de reflecție. Totul pe scena Teatrului de vară Ethos din curtea Centrului Cultural Județean Arad, de pe strada Gh. Barițiu.

La fel cum s-a întâmplat cu spectacolele precedente, “Gunoierul” și „Păsări călătoare” au fost prea puține scaune pentru amatorii de spectacol în aer liber în ciuda unui timp canicular și sub amenințarea ploii. Inițiativa Centrului Cultural Județean Arad de a organiza astfel de spectacole se dovedește și în acest an un mare succes.

Un spectacol cu doi monștri sacri ai scenei românești – Horațiu Mălăele și Nicu Alifantis nu poate decât să atragă spectatorii, care au urmărit cu sufletul la gură tot ce s-a întâmplat pe scenă. Publicul, care a umplut curtea interioară a Centrului Cultural Județean Arad, a fost extrem de încântat de spectacol, iar aplauzele și ovațiile au răsplătit prestația celor doi maeștri ai scenei autohtone.

Horațiu Mălăele – Valentin-Horațiu Mălăele este un actor de film, radio, televiziune, teatru și voce, regizor, caricaturist și scriitor român. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1975, clasa profesor Octavian Cotescu. S-a născut în 1952 la Târgu Jiu. A debutat în cinematografie în anul 1974, cu filmul “Muntele ascuns”. Horațiu Mălăele a primit Ordinul național „Pentru Merit” în grad de Cavaler (1 decembrie 2000) „pentru realizări artistice remarcabile și pentru promovarea culturii”.

A expus în peste 30 de expoziții caricaturile pe care le realizează. A jucat în peste 70 de filme, printre care amintim „Moromeții”, „Ciocolată cu alune”, „Secretul lui Bachus”, „Casa din vis”, „Frumoșii nebuni ai marilor orașe”, „Mincinosul” – Premiul UNITER 1992, „Maria”, „Adio Europa”, “Unde-i revolverul?” – Premiul UNITER 1998 sau „Ai noştri”.

Nicu Alifantis, cu rădăcini grecești, machedonești și românești, s-a născut la Brăila în 1954 și primul instrument la care a cântat a fost acordeonul. În 1976 îi apare primul disc, intitulat Cântec de noapte, care includea 4 piese: Decembre, Luna în câmp, Să recunoaștem totuși și piesa care dă titlul albumului Cântec în noapte. A cântat apoi în Cenaclul Flacăra a lui Adrian Păunescu.

Nicu Alifantis este unul din cei mai prolifici compozitori de muzică de teatru din lume, compunând coloana sonoră pentru peste 100 de piese și lucrând cu unii din cei mai mari regizori români. A realizat și coloanele sonore a 17 filme, a cântat tema filmului “Ringul” (Regia: Sergiu Nicolaescu) și a jucat rolul Radu Cantacuzino în “Bietul Ioanide” în regia lui Dan Pița.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.