“Gunoierul” la Teatrul de Vară „Ethos” din curtea Centrului Cultural Județean Arad

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Cultură Știri Arad

Scris de T.F.

Cantitatea de gunoi aruncată de o societate poate indica nivelul de trai al acelei societăți. Gunoiul este oglinda și cartea de vizită a unui om, unde poți descoperi lucruri incredibile despre acea persoană. Lucrurile pe care le aruncam ne definesc la fel de mult ca lucrurile pe care le păstrăm. Dar, cotrobăind prin gunoiul cuiva, poți afla mult mai multe lucruri despre acea persoană. Chiar acest lucru am văzut în piesa de teatru “Gunoierul” pusă în scenă de Mimi Brănescu (Cornel Mihai Brănescu).

“Gunoierul“ de Mimi Brănescu este o piesă de teatru, o comedie, care încearcă să atragă atenţia asupra unor întrebări la care nu mai avem chef să răspundem sau pe care le ignorăm pur şi simplu. În piesa lui Mimi Brănescu, gunoierul tot căutând prin gunoaie, găseşte răspunsuri și descoperă multe secrete, un lucru poate nu chiar surprinzător.

În spectacol am văzut două personaje din lumi diferite, un domn și un gunoier, dar ale căror destine se întâlnesc și se intersectează prin intermediul unui secret zdrobitor. Cei doi străini devin repede confidenți și complici. Ce enigme rezolvă cei doi și ce consecințe apar am văzut vizionând spectacolul „Gunoierul” – o comedie spumoasă, care a meritat văzută.

Gunoierul este filosoful care, tot căutând prin gunoaie, găseşte răspunsuri, descoperă secrete despre locuitorii unui cartier, lucru care îi surprinde pe mulţi. Un singur exemplu – cine se aşteaptă ca un vagabond, după ce studiază resturile menajere, să descopere că nevasta te înşeală de mai mult timp? Sau cine se gândește la faptul că din „citirea“ gunoiului, vagabondul îşi dă seama că nişte copii sunt lăsaţi în plata Domnului de către părinţi?

Daniel Hara, Maria Magdalena Chihaia și Pavel Bârsan sunt actorii din Gunoierul, pe un text de Mimi Brănescu.

Daniel Hara este absolvent UNATC „I. L. Caragiale”, secţia Actorie, clasa Prof. Mircea Rusu, promoţia 2009. Are un Master în Arta Actorului, UNATC „I. L. Caragiale”, 2011 Daniel Hara joacă în nenumărate spectacole la Teatrul Național București și la Teatrul Dramaturgilor Români. A primit mai multe premii, dintre care amintim „Cel mai bun actor în rol principal” pentru rolul Iancu Pampon – D’ale carnavalului de I. L. Caragiale şi pentru rolul Sergent Toomey – Biloxi Blues de Neil Simon – Gala absolvenţilor UNATC, Licenţă – 2009. A primit și premiul „Cel mai bun actor în rol principal” pentru rolul Stanley Kowalski – Un tramvai numit dorinţă de T. Williams – Gala absolvenţilor UNATC.

Maria Magdalena Chihaia s-a născut pe 16 aprilie 1986, în Bucuresti. A absolvit Universitatea Hyperion, Facultatea de Arte, Actorie în 2010 la clasa profesorilor: Virgil Ogășanu și Ruxandra Sireteanu, asistent: Georgiana Saizescu. Maria-Magdalena Chihaia este dubla finalistă iUmor, încântând publicul prin personajele ei: bocitoarea și binecunoscuta Sora Magdalena. Ea joacă în mai multe spectacole, dintre care amintim: “Crimă la cină”, la Teatrul Elisabeta; “Cum să pierzi totul într-o zi”; “Michelle”- one woman show, “Schimb pe schimb”; “Maria-Magdalena: de la mânăstire la club”; și “Dragoste pe coji de mandarine”.

Pavel Bârsan s-a născut pe 16 septembrie 1982 în București și absolvit Universitatea de Arte Teatrale și Cinematografie în 2005. A avut mai multe roluri in filme şi seriale de televiziune, cum ar fi: „Les Rois Maudits” – regia Josee Dayan; „Un acoperiş deasupra capului” – regia Adrian Popovici; „Restul e tăcere” – regia Nae Caranfil; „Cealaltă Irina” – regia Andrei Gruzinschi. Pe Pavel Bârsan cu siguranță l-ați remarcat și în serialele de comedie “Mondenii” și “Atletica Textila”.

Merită să mai menționăm că înaintea începerii spectacolului au fost premiate cu diplome de Sergiu Bâlcea cele două eleve care au obținut în județul Arad media 10 la bacalaureat. Este vorba despre două absolvente ale Colegiului Național „Moise Nicoară” – Denisa Ștefea, clasa XII F – Filologie și Ioana Paul, clasa XII A – Științe ale Naturii. Felicitări și din partea noastră cu această ocazie!

“Gunoierul” a fost un spectacol sub amenințarea ploii, dar amatorii de teatru în aer liber au avut până la urmă noroc. A fost prezent un neașteptat de numeros public care a savurat fiecare replică și a așteptat cu sufletul la gură deznodământul.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.