sâmbătă, 15 iunie, 2024

Locul doi obținut de Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad la Olimpiada Națională de Tehnologii

Distribuie articolul

Olimpiada Națională Aria Curriculara Tehnologii – Domeniul Agricultură – Creșterea animalelor și Cultura plantelor a avut loc în perioada 26-30 aprilie la Liceul Tehnologic Agricol “Alexandru Borza” din Geoagiu, jud. Hunedoara. Competiția a reunit aproximativ 100 de elevi calificați la faza națională din 34 de județe. Între aceștia s-au aflat și doi elevi ai Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară Arad, calificați în urma fazei județene.

Tot în perioada 26-30 aprilie 2024, s-a desfășoară, la Tulcea, etapa națională a Olimpiadei Naționale din Aria Curriculară „Tehnologii”. Domeniile Industrie alimentară. Evenimentul a avut loc la Liceul Tehnologic „Brad Segal” din Tulcea.

În cadrul olimpiadei, au participat și elevii de la liceele agricole înscrise în programul „Creștem prin Educație Agricolă” (CEA), implementat de un Consorțiu format din cinci organizații – Fundația World Vision România (WVR), Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, Junior Achievement Romania (JA), Centrul Român de Politici Europene (CRPE) cu sprijinul Romanian – American Foundation (RAF).

Câștigătorul acestor ediții are intrarea asigurată la oricare dintre facultățile de profil din țară, iar ceilalți participanți primesc diferite facilități. Pe parcursul desfășurării Olimpiadei, participanții au avut ocazia să aplice cunoștințele teoretice învățate la liceele din care provin, să rezolve probleme practice și să interacționeze cu profesioniști din industrie. Acest lucru îi ajută să se pregătească pentru provocările viitoare dintr-un domeniu esențial pentru societate.

La Olimpiada Națională Aria Curriculara Tehnologii – Domeniul Agricultură – Creșterea animalelor și Cultura plantelor de la Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu au participat elevii:

  • CILIAN CRISTIAN-NICOLAE elev în clasa a XI-a D calificarea profesională Tehnician veterinar, a participat la Olimpiadă la disciplina “Agricultură – creșterea animalelor”. CILIAN CRISTIAN-NICOLAE a obținut 91 puncte și a ocupat locul 2.
  • STEPAN ADRIAN-DACIAN elev în clasa a XI-a D calificarea profesională Tehnician veterinar, a participat la Olimpiadă la disciplina “Agricultură – creșterea animalelor”. STEPAN ADRIAN-DACIAN a obținut 75,50 puncte și a ocupat locul 7.

Ambii elevi au fost pregătiți de medic vet. Hotăran Floarea și ing. Vlad Gheorghina fiind însoțiți la Olimpiada Națională Aria Curriculara Tehnologii – Domeniul Agricultură – Creșterea animalelor și Cultura plantelor de ing. Țurlea Ovidiu. Cei doi elevi s-au calificat pentru faza națională în urma rezultatelor obținute la faza județeană unde au ocupat locul I, respectiv locul doi.

De asemenea, Faza Națională pentru domeniul Industrie Alimentară s-a desfășurat la Liceul Tehnologic „Brad Segal” din Tulcea unde au participat elevele:

  • PARASCA NATALIA elevă în clasa a XI-a B calificarea profesională „Tehnician în industria alimentară”, disciplina pentru Olimpiadă “Industrie alimentară”. PARASCA NATALIA a obținut 71,25 puncte și a ocupat locul opt.
  • ATANASIU ERIKA-BIANCA elevă în clasa a XII-a A calificarea profesională “Tehnician analize produse alimentare”, a participat la Olimpiadă la „Analiza produselor alimentare”. ATANASIU ERIKA-BIANCA a obținut 71 de puncte și a ocupat locul 13.

PARASCA NATALIA fost pregătită dr. ing. Șiclovan Laura, ing. Giurgiu Mihaela, ing. Sauliuc Anda și M.I. Szakacs Adriana. ATANASIU ERIKA-BIANCA a fost pregătită de ing. Giurgiu Mihaela, ing. Stanciu Mihaela și ing. Sauliuc Anda. Ambele eleve au fost însoțite la Olimpiada Națională din Aria Curriculară „Tehnologii”. Domeniile Industrie alimentară de la Tulcea de ing. Sauliuc Anda. Cele două eleve s-au calificat la Olimpiada Națională în urma fazei pe județ unde au ocupat locul I. Felicitări elevilor participanți! Tuturor le amintim citatul celebru din Pierre de Coubertin: Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!

Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu, unde a avut loc Olimpiada Națională Aria Curriculara Tehnologii – Domeniul Agricultură – Creșterea animalelor și Cultura plantelor funcţionează ca unitate de învăţământ de la data de 15 aprilie 1890. La data la care a luat fiinţă şcoala avea un număr de 9 cadre didactice şi 50 elevi, iar în prezent funcţionează cu un număr de 78 cadre didactice şi 1.237 elevi. Liceul are 36 săli de clasă în care sunt amenajate cabinete şi laboratoare, o seră legumicolă și o fermă zootehnică. Ferma didactică  este destinată creşterii bovinelor, ovinelor, porcinelor, cabalinelor, și are o suprafață totală de 5.667 m² și o suprafață construită de 1.862 m².

Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară Arad are în prezent 46 de profesori de cultură generală și de specialitate și 614 elevi împărțiți în 27 clase. 19 clase sunt cursuri de învățământ la zi, 3 clase pentru învățământ seral și 5 clase învățământ cu frecvență redusă.

Printre calificările absolvenților Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară Arad amintim: la cursurile de zi industrie alimentară – calificări profesionale: tehnician analize produse alimentare; tehnician în industria alimentară; tehnician în prelucrarea produselor de origine animală. Calificări profesionale: tehnician veterinar; tehnician în agricultură ecologică

Calificări la seral – calificări profesionale: tehnician ecolog și protecția calității mediului; tehnician în industria alimentară; și tehnician în agricultură ecologică. Cursurile cu frecvență redusă – profil Real, specializarea: Științe ale Naturii.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți