Cei „puțini și gălăgioși” dau de pământ cu Meszar: „Eliberează în spațiul public un mix de neadevăruri și lamentări, ocolind răspunsurile la întrebări. Destul!”

Sport

Scris de Arad Obiectiv

Urmare a unei noi ieșiri furibunde și jignitoare la adresa inteligenței oricărui suporter, pe care Alexandru Meszar a avut-o joi după-amiază, o parte din media arădeană, dar mai ales fanii, l-au taxat imediat pe cel care în ultima perioadă nu a ezitat să se compare cu Francisc von Neuman, Baron de Végvár.

În primă fază, atât suporterii, cât și ziariștii, nu au știut cum să reacționeze la această nouă „ieșire în decor” a celui care pare că și-a însușit clubul UTA „pe persoană fizică” și care totodată răspunde fără să stea pe gânduri la comenzile unor politicieni locali. Apoi, cum spuneam, o parte din presa locală l-a taxat pe Meszar, inclusiv noi (Arad Obiectiv). Cu toate acestea, cea mai importantă reacție a fost cea a fanilor arădeni, care efectiv au invadat pagina de Facebook a clubului UTA. O spunem fără a sta pe gânduri, că ceea ce a generat Alexandru Meszar cu pseudointerviul pe care și l-a luat singur și pe care l-a publicat apoi pe site-ul oficial al clubului ceea ce probabil foarte puțini (sau chiar nimeni) se aștepta. Probabil niciodată și nicăieri, procentul de reacții care contestă afirmațiile cuiva n-au fost în proporție de 100%. Da, ați citit bine, de 100%. Din mulțimea de comentarii pe care fanii le-au scris pe pagina clubului, nici măcar unul nu este pozitiv la adresa lui Meszar sau oamenilor din club. Absolut toate, fără excepții, sunt îndreptate împotriva acestora.


Citește și: Noaptea minți(i), domnule Meszar! Alexandru Meszar și-a luat singur un interviu, pe care niște domni în uniforme îl pot percepe oricând ca pe un autodenunț


Putem spune, așadar, că „cei gălăgioși și puțini” – așa cum i-a catalogat chiar Meszar pe contestatarii săi, i-au demonstrat acestuia, dar și celor care încă îi mai țin „trena”, contrariul.

De asemenea, în această dimineață a venit și replica oficială a suporterilor, prin intermedoiul Suporter Club UTA (SCU – asociație care deține sigla, culorile și palmaresul clubului). În comunicatul transmis de SCU, fanii contestă în continuare actuala conducere a clubului și îndeosebi pe Alexandru Meszar, adresează din nou o serie de întrebări esențiale – dar la care probabil nu vor primi răspuns, cer actualei conduceri să plece și să lase cale liberă grupului de oameni de afaceri (Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Rudi Vizental și Marius Grada) care și-au arătat disponibilitatea de a transforma clubul și nu în ultimul rând cheamă arădenii la mitingul de protest împotriva actualei conduceri, eveniment care va avea loc luni, 25 iulie, începând cu ora 18:30, în Piața „Avram Iancu” (pe platoul din spatele clădirii Teatrului Clasic „Ioan Slavici”). Din piață, la ora 19:30, fanii vor mărșălui spre Arena „Francisc Neuman”, unde, începând cu ora 21:30, se va disputa partida dintre UTA și Petrolul Ploiești.

Redăm așadar comunicatul Suporter Club UTA:

Dragi utiști, dragi arădeni,

Am fost aseară martorii unei noi ieșiri „publice“ a celui care și-a „asumat“ (a se înțelege „confiscat“) conducerea clubului UTA, ieșire care, dacă n-ar ridiculiza întreaga imagine a moștenirii Baronului Neuman, mărturisim că ne-ar fi amuzat și pe noi. Într-un interviu prefabricat, pe care practic și l-a luat sie însuși (pe modelul „Meszar de la UTA“ vs „Meszar de la Atletico“), Alexandru Mezar pretinde că dă niște răspunsuri, însă, în realitate, nu face decât să elibereze în spațiul public un mix de neadevăruri și lamentări fără substanță, ocolind răspunsuri concrete la întrebările care i-au fost adresate în spațiul public, atât de către suporteri, cât și de reprezentanții mass-media. N-am aflat nici la cât se ridică nivelul datoriilor la acest moment, nici ce procent din vânzările de la fan-shop intră în club și nici câte abonamente au fost vândute anul trecut (sumă exacta, nu procente și alte aproximări).

Ținând cont de conținutul acestui auto-interviu, considerăm că este util să reamintim opiniei publice arădene care sunt cauzele pentru care noi, Suporter Club UTA, împreună cu voi, marea comunitate a utiștilor, organizăm luni, 25 iulie, marșul și mitingul de protest „VREM UTA LIBERĂ!“:

  1. Ținta finală a proiectului început în anul 2014 a fost ridicarea clubului UTA la statutul de club profesionist autentic. Stadiul actual, de societate dependentă de banii publici și capriciile politice care îi generează, nu poate fi decât unul intermediar. Din această perspectivă, oferta făcută de către „Grupul Apreutese“, prin proiectul „UTA – NextGen“, reprezintă în viziunea noastră pasul firesc către următorul nivel în dezvoltarea clubului UTA. Din păcate, actuala conducere a clubului, care trebuia să fie doar un liant către această etapă, s-a „înstăpânit“ abuziv asupra clubului UTA și refuză să îl elibereze.

  2. De 15 ani, încă de la înființarea Suporter Club UTA, ne-am văzut puși în situația fie de a lupta, fie de a accepta influențele aceluiași politician și ale apropiaților săi asupra clubului UTA. Destul! Soarta clubului trebuie să revină în mâinile suporterilor și ale celor care-și asumă cu adevărat riscurile unei conduceri transparente. Ne-am săturat ca Gheorghe Falcă sau Sergiu Bîlcea să aibă practic drept de veto în viața clubului UTA. În calitate de contribuabili, le adresăm solicitarea de a se reîntoarce la preocupările specifice activităților pentru care au fost aleși și pentru care sunt plătiți din bani publici.

  3. Încăpățânarea cu care actuala conducere a clubului ține de scaunul puterii ne-a făcut să ne punem întrebări și să căutăm răspunsuri. Le-am găsit și cele mai multe nu ne-au plăcut. Am constatat oripilați în ultimele săptămâni că acest club, care ar fi trebuit să fie un model de stabilitate în fotbalul românesc, este deposedat constant de sume importante de bani, prin practici manageriale dubioase, demne de a fi analizate de organele de anchetă competente. Nu putem tăcea și nu putem întoarce capul când vedem că banii din bilete, din abonamente, din obiectele pe care le achiziționați din fan-shop sau din produsele cumpărate la stadion nu ajung în conturile clubului UTA. Nu putem tăcea când vedem că pe lista furnizorilor de servicii ai clubului se află aproape doar persoane din conducerea clubului sau din interiorul acestuia. Nu putem tăcea când vedem că, în timp ce clubul acumulează anual datorii, situația materială a angajaților acestuia înflorește. Banii pe care îi produce UTA trebuie să rămână în clubul UTA!

  4. În sfârșit, revolta noastră este cauzată și de lipsa totală de respect cu care actuala conducere a clubului îi tratează pe suporterii care contribuie cu sume importante la bugetul UTA-ei. Lipsa de transparență în transmiterea informațiilor, acuzațiile demne de teoriile conspirației, aduse oricui are o voce critică, confiscarea și ascunderea echipei de suporteri, prin organizarea cu circuit închis a prezentării lotului și echipamentului, sunt practici nedemne de un club profesionist, serios. O astfel de atitudine față de cei care au dat nume și identitate acestui proiect, este intolerabilă!

Ca urmare a celor enumerate mai sus, Suporter Club UTA cere actualei conduceri a clubului să accepte de urgență oferta primită din partea grupului de investitori. UTA are marea șansă de a deveni un club independent și profesionist, iar noi nu acceptăm ca această șansă să fie ratată. Altfel, cu o conducere manevrată de politicieni, incapabilă să profesionalizeze cu adevărat clubul și cu un management care produce anual noi datorii, viitorul „Bătrânei Doamne” este sumbru și perspectiva de a ne întoarce în colaps, după doar un deceniu, este cât se poate de reală.

Așadar, îi invităm pe toți cei care cred că UTA merită și trebuie condusă cu integritate și competență, să vină alături de noi luni seara, de la ora 18.30. Avem ocazia ca, împreună, să scriem istorie și să transformăm acest eveniment într-una dintre cele mai mari adunări populare de după Revoluție!

Pentru noi doar UTA contează!

UTA LIBERĂ!

Suporter Club UTA

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.