luni, 17 iunie, 2024

Meci periculos pentru UTA, mai ales că are trei absențe majore

Distribuie articolul

Astăzi pe Arena „Francisc Neuman“ vine liderul Play-Out-ului, Oțelul Galați, o echipă neînvinsă în această fază a campionatului și care are niște caracateristici care pot pune probleme oricărei echipe care nu este pregătită să răspundă cu aceeași monedă. Băieții lui Dorinel Munteanu au o condiție fizică ce duce cu gândul la denumirea echipei și interpretează în teren o partitură potrivită pentru parametrii fizici excelenți pe care-i înregistrează: un joc cu pressing foarte agresiv, mult angajament în dueluri și simplitate pe faza de construcție și atac; o echipă construită, păstrând proporțiile, pe modelul valabil până acum 10-15 ani pentru majoritatea echipelor germane, nu degeaba antrenorul lor a jucat mult timp acolo și are porecla „Neamțul“. În plus, Oțelul are un moral foarte bun generat de rezultatele excelente: 4 victorii și o remiză în Play-Out plus accederea în finala Cupei României.

De altfel UTA a simțit pe pielea ei forța oțelarilor la meciul din returul sezonului regulat, jucat la Sibiu, când în minutul 5 băieții lui Dorinel conduceau deja cu 2-0 iar la capătul unei ore de joc avantajul era dublu. Ce-i drept UTA are uneori obiceiul de a „intra“ târziu ori în meci ori în repriza secundă însă azi, la tipul de adversar pe care-l are în față, nu își poate permite să facă acest lucru. Băieții lui Rednic, dacă vor ceva de la acest meci, trebuie să intre extra-motivați, să arate încă de pe tunelul de la vestiar că aici gazdele fac legea și să își mențină combativitatea și spiritul de luptă până la fluierul final. Vor avea și ajutor din acest punct de vedere deoarece porțile stadionului se redeschid pentru suporteri. Dacă în Peluza Sud vor fi în continuare grupuri de copii, restul stadionului își va putea primi suporterii adulți și adolescenți după suspendarea pedepsei dictate de FRF. Sperăm ca dorul de echipă, miza și evoluția bună a echipei de la Ploiești să-i facă pe arădeni să umple stadionul, chiar dacă ora nu este foarte potrivită și să își susțină frenetic echipa.

Nici UTA nu stă rău la capitolul moral. A scos un punct la Ploiești și, după cum a arătat jocul, ar fi avut chiar suficiente argumente pentru a-l câștiga. Bătrâna Doamnă a fost echipa care a stăpânit mijlocul terenului, și-a creat ocazii dar au fost și ceva semne îngrijorătoare, venite tocmai din zona unde au lipsit cei doi importanți jucători ai echipei, Benga și Fabry. Mircea Rednic repetă de fiecare dată când are ocazia că în echipa sa nu există titulari și rezerve dar realitatea îl contrazice puțin. Stolnik și Conte dau fiecare dintre ei randament maxim lângă vicecăpitanul UTA-ei iar în lipsa slovacului, UTA nu are jucători care să discloce apărarea adversă prin pase filtrante. Din păcate cei doi nu au putut fi recuperați pentru aceste meci, ba mai mult, Rednic l-a pierdut și pe Marcelo Freitas din cauza unei alte accidentări.

Să mai spunem că meciul cu Oțelul poate marca îndeplinirea matematică a obiectivului trasat de conducerea clubului pentru staff și echipă. Cu o remiză, UTA pune o distanță insurmontabilă între ea și locurile direct retrogradabile iar în cazul unei victorii, Bătrâna Doamnă își asigură 100% rămânerea în prima ligă pentru al patrulea an consecutiv. Nu e cazul de prea mult entuziasm însă. Acum doi ani acest lucru a putut fi văzut ca o performanță dar când și la capătul celui de-al patrulea an obiectivul este același, deja vorbim de mediocritate. Nu-i vorbă, echipa în sine și-a depășit condiția, s-a bătut pentru play-off până în ultima etapă iar față de sezonul trecut se vede un progres vizibil. Însă dacă nu vom vedea un plus și în partea managerială, acest sezon decent va rămâne o excepție deoarece nici antrenorul și nici jucătorii buni nu vor rămâne aici pentru a se bate pentru astfel de obiective minimale. De altfel Mircea Rednic a și spus-o direct la conferința de presă de ieri că dacă nu se dorește mai mult în sezonul următor, nu rămâne. A fost o amenințare aproape directă către Alexandru Meszar, dar despre asta vom vorbi într-un material separat.

Așadar, UTA – Oțelul se joacă astăzi de la 16:45 pe Arena „Francisc Neuman“ și, cei care nu vor fi pe stadion, pot urmări meciul în transmisiunile directe ale posturilor Digi Sport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1. De asemenea publicația noatră va acoperi desfășurarea meciului în format live text.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți