Următorul ceas inteligent Garmin ar putea fi cel mai precis de până acum

Următorul ceas inteligent Garmin ar putea fi cel mai precis de până acum

Sursă imagine: Future

Tech

Scris de T.F.

Un brevet recent publicat a dezvăluit o mică modificare a hardware-ului care ar putea face următorul ceas Garmin să fie cel mai precis de până în prezent când vine vorba de urmărirea locației și navigare. Garmin și-a făcut un nume în navigația prin satelit – de fapt, compania era cunoscută inițial ca ProNav înainte de a-și adopta numele actual. Cu toate acestea, construirea sistemelor de poziționare globală într-un ceas este deosebit de dificilă din cauza spațiului mic disponibil și devine din ce în ce mai dificilă pe măsură ce dimensiunile carcasei se micșorează.

Conform site-ului britanic TechRadar, brevetul, publicat de Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA (USPTO) pe 28 aprilie, explică această problemă în detaliu. Descrie modul în care un ceas inteligent are nevoie de cel puțin două antene separate pentru a primi și transmite semnale simultan și, eventual, mai multe pentru diferite protocoale de comunicare (cum ar fi GPS, Galileo și Glonass). Având acestea prea aproape unul de altul poate cauza interferențe, reducând astfel precizia. Galileo este sistemul european de poziționare globală, în timp ce Glonass este omologul său rusesc.

„Adesea, o carcasă de ceas mai mică este mai de dorit decât o carcasă mare”, explică brevetul. „Prin urmare, este o provocare să separați și să reduceți cuplarea dintre antene și circuitele electronice, minimizând în același timp dimensiunea carcasei dispozitivului”.

„În plus, performanța a două sau mai multe antene poate fi afectată negativ atunci când antenele funcționează la frecvențe similare și sunt poziționate aproape una de cealaltă. Astfel, este o provocare suplimentară față de distanțarea antenelor una de cealaltă în limitele carcasei și ale ramie ceasului inteligent. „Câteva dintre antene din interiorul ceasului au „brațe”, care au capete deschise care trebuie să fie la o anumită distanță unul de celălalt pentru a evita interferențele. Pentru a rezolva această problemă, brevetul descrie modul în care diferitele antene (care se află în interiorul cavităților din cadrul ceasului) ar putea fi poziționate cu precizie pentru a maximiza distanța dintre ele.

În brevetul Garmin este descries prin desene tehnice modul în care antenele ar putea fi poziționate cu precizie în cadrul unui ceas pentru a maximiza eficiența. Poziționarea antenelor în acest fel, susține Garmin, ar putea reduce interferențele și ar putea crește semnificativ câștigul (adică eficiența) acestora fără a fi nevoie să recurgă la utilizarea unei carcase mai mari. Rezultatul general? Un ceas mai mic cu un GPS mic, dar foarte precis. Din actualele modele de smartwatch-uri Garmin sunt câteva care pot concura cu modelele din seria Samsung Galaxy Watch 4 sau Apple Watch Serie 7.

Ar putea exista și alte îmbunătățiri mari pe calea următoarei generații de ceasuri sport Garmin. Alte brevete publicate recent au descris modalități prin care inginerii Garmin ar putea crea un ceas OLED super-luminos, cu o durată de viață extra lungă a bateriei, prin poziționarea benzilor de celule fotovoltaice între sub-pixeli.

Desigur, un brevet nu este o garanție că oricare dintre noile tehnologii vor apărea într-un ceas intelligent, dar nu putem decât spera acest lucru.

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.