Expoziții la Complexul Muzeal Arad: Deschiderea programului cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii

Cultură

Scris de Arad Obiectiv

Complexul Muzeal Arad participă  în calitate de partener al asociațiilor Doar Mâine și kinema ikon la programul cultural Timișoara 2023: Capitală Europeană a Culturii. Sâmbătă, 18 februarie, Sala Clio a Complexului Muzeal Arad va găzdui de la ora 16.00 vernisajul expoziției Pixels from a future past, iar de la ora 18.00 în Pinacoteca muzeului arădean va avea loc primul eveniment kinema ikon: kimæra – un proiect digital interactiv de sincronizare a orașului Arad cu Timișoara, capitală culturală 2023.

Pixels from a future past

Vernisaj: sâmbătă 18 februarie 2023, ora 16.00

Brunch cu artiștii: duminică 19 februarie 2023, ora 12.00

Asociația Doar Mâine, partener al Complexului Muzeal Arad, deschide proiectul cultural „Post-educația. Pedagogii ale crizei” cu o expoziție eveniment, o ocazie unică de a experimenta lumea artelor digitale și descoperi lucrările unor artiști talentați, lucrări realizate de studenții și cadrele didactice de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București (UNATC), de la Masteratul Tehnologii Interactive pentru Media și Artele Spectacolului și Masteratul New Media Design. Vernisajul expoziției de artă new media Pixels from a future past va avea loc sâmbătă, 18 februarie 2023, ora 16.00, la Sala Clio a Complexului Muzeal Arad.

Vernisajul expoziției de artă new media Pixels from a future past face parte din lansarea proiectului „Post-educația. Pedagogii ale crizei”, dezvoltat de Asociația Doar Mâine, având ca parteneri Complexul Muzeal Arad și Universitatea de Teatru și Film București.

Expoziția de la Arad, parte a evenimentului de deschidere Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, va include o gamă largă de lucrări, de la proiecte interactive la instalații multimedia și va fi o călătorie în lumea artelor digitale, unde publicul arădean va avea ocazia să experimenteze acest univers nou, dar și să interacționeze cu artiștii.Asociația Doar Mâine propune o expoziție inedită realizată de studenți și profesori de la Masteratul în Tehnologii Interactive pentru Arte Performative și Media, Masteratul în  New Media Design, CINETIc, Universitatea de Teatru și Film București. La această expoziție participă artiștii: Andrei Cristian Florea, Caty Alexandra Șamata, Constantin Simon, Denis Flueraru, Diana Chiru, Dilara Buran, Mihai Barbu, Selina Yilmaz, Cristina Bodnărescu, Tudor Dobrescu, Alexandru Berceanu, Andrei Mitișor, Dorin Cucicov, Grigore Burloiu.

Expoziția poate fi vizitată între 18 și 26 februarie 2023 la Sala Clio a Complexului Muzeal Arad (Str. Horia nr. 10)

Program de vizitare: marți-duminică: 09.00-17.00, luni – închis

kinema ikon: kimæra – un proiect digital interactiv de sincronizare a orașului Arad cu Timișoara, capitală culturală 2023

sâmbătă, 18 februarie 2023, ora 18.00

Complexul Muzeal Arad, Pinacoteca

Program:
– Live_audio_improv_performance: d s l x [dyslex], Alex Halka, SelfMadeMusic

– lansare catalog kinema ikon: kimæra vol.1/2022

Live_audio_improv_performance din 18 februarie este susținut în Pinacoteca Complexului Muzeal Arad de Dyslex, SelfMadeMusic, Alex Halka, membri kinema ikon și constituie un preambul la evenimentele care vor prezenta de-a lungul anului 2023 evoluția meta-instalației kimæra.

Catalogul kinema ikon: kimæra vol.1/2022 cuprinde activitățile kinema ikon și ale autorilor implicați în kimæra – un proiect digital interactiv de sincronizare a orașului Arad cu Timișoara, capitală culturală 2023

Proiectul kimæra compus din 10 lucrări realizate de către 10 artiști, pe parcursul a doi ani, își propune să devină dintr-un corp hibrid, o meta-instalație digitală interactivă în care fiecare lucrare/modul va fi funcțional ca parte și ca întreg. Instalația combină vechile media cu cele digitale, spațiul public al orașului cu IoT (internetul lucrurilor), AR (realitatea augmentată), imprimarea 3D, sunet și imagine generate de AI, aplicații mobile, NFT etc. coordonate de un computer central, fiecare din cele 10 module are un input și un output care dau posibilitatea lucrărilor să interacționeze între ele.

Proiectul kimæra este expus la Complexul Muzeal Arad în spațiul secției de istorie, iar din luna mai 2023 kimæra va mai avea o extensie și la Muzeul de Artă Arad în noua sală kinema ikon.

*
d s l x [dyslex]
keywords: soundscaping_nanotextures_and_nonlinear_audio_storytelling_sound_structures__acoustic_experiences_and_sound__installations;
improvisation and composition.
introverted, e(xc)lusive,
pattern oriented;
since 2003
chromesthesia_unstable_equilibrium sound harnessing/harvesting; real-time structural entwinement manipulation, pushing the boundaries of space-sound ratio; sound immersion;
other keywords:
deathdream; chaos induc[ing/ed] unpredictability; contradiction; expanding structures of granular synthetic post-silence; danger music;
[inter/intra]-structural [a]symmetric[al] sound deconstruction ̶͉̺̀̆ủ̶̘͉n̸̮̿͠
links:
https://m.soundcloud.com/dyslex_dslx

*
Alex Halka
Estetica mea are o coloană vertebrală interdisciplinară, creând un limbaj de expresie autogenerativ-expansiv, care estompează granița dintre artă și tehnologie, dintre om și algoritm, dintre folclor și cyborgi. Activitatea mea cuprinde coloane sonore pentru teatru și film, expoziții de artă contemporană, instalații audiovizuale interactive și performance-uri live audiovizuale. Pentru un timp, cariera mea de muzician s-a împletit cu cea de actor, profesând în cadrul Teatrului German de Stat Timișoara. Am debutat ca și compozitor de muzică de scenă în 2009, de atunci semnând coloanele sonore la peste 50 producții, atât în teatre instituționalizate cât și în teatre independente.
links:
https://www.alexhalka.eu
*
Mimi Salajan / Selfmademusic, artist, electronic musician and indie film director. Known for Bodrog movie, multimedia exhibitions and sound performances.
links:
https://selfmademusic.bandcamp.com/

https://open.spotify.com/artist/1ui5ogVh4lORbQGLxBK7pE?fbclid=IwAR3tf5HqJyVAa2rJ5W7NQoxFR7TOXo_1Mw5Yx2yiVo7cSLEuEDcGt3vR88g

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.