Apreciere pentru oamenii care păstrează tezaurul cultural al Aradului

Cultură

Scris de Arad Obiectiv

Moment emoționant în direct la televiziune: îndrăgitul om de cultură Petrică Pașca a primit diploma „Tezaur arădean” din partea vicepreședintelui Consiliului Județean, Ionel Bulbuc. Acesta a lansat, în cadrul emisiunii „Floare de cântec arădean” a Nicoletei Pavel, campania prin care se acordă apreciere personalităților cu un rol important în păstrarea valorilor culturale arădene.

„Avem un tezaur cultural la Arad format din cânt, poezie, obiceiuri, costume tradiționale; știm asta cu toții. Dar acest tezaur există pentru că sunt oameni care și-au dedicat viața păstrării tradiției, cultivării identității noastre arădene, transmiterii pasiunii pentru cultura noastră generațiilor care vin. Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean sunt parteneri în proiectele care promovează identitatea și cultura Aradului. Este momentul să punem mai mult în valoare personalitățile Aradului care au făcut atât de mult pentru bogăția spirituală a locului. Acesta este scopul demersului nostru, care va continua în perioada următoare”, a declarat Ionel Bulbuc.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.