Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, marcată și de către DAS Arad

Social

Scris de Arad Obiectiv

Organizaţia Naţiunilor Unite a stabilit, în 1992, ca ziua de 3 decembrie să fie Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi. Marcarea acestei zile are ca obiectiv promovarea unei mai bune înţelegeri în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora.

Această zi este pentru Direcția de Asistență Socială Arad una plină de semnificaţie, de punere în lumină a valorilor şi drepturilor fundamentale ale persoanelor cu dizabilităţi. Poziţionarea problematicii dizabilităţii pe agenda socială a instituției a fost întotdeauna una prioritară.

„Persoanele cu dizabilităţi sunt printre cele mai afectate de COVID-19. Frica, izolarea, accesarea serviciilor medicale sau accesarea serviciilor sociale sunt câteva din problemele cu care această categorie s-a confruntat. Dar astăzi putem spune că cel puțin noi, Direcția de Asistență Socială Arad, urmăm cursul firesc al lucrurilor. Ne-am bucurat că astăzi, la Centrul „Creativ” din cadrul instituției, am putut aduce un zâmbet pe fața celor care beneficiază de tot sprijinul și atenția noastră. Alături de părinți și familiile lor, beneficiarii centrului au simțit astăzi că Moș Nicolae nu i-a uitat, a venit și la ei cu multe daruri. De aceea țin să le mulțumesc celor care ne-au fost alături: d-l primar Călin Bibarț, d-na director Iudita Cuvineanu de la Crucea Roșie Arad, d-l Ovidiu Martin de la RCE Speranța Copiilor, Asociația Aradul Civic, ADMR Arad, angajaților noștri și tuturor celor implicați. „ La mulți ani!” tuturor persoanelor cu dizabilități”, a declarat Oana Pârvulescu, director general al DAS Arad.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.