marți, 23 iulie, 2024

“Vecini de coșmar” la Teatrul de Vară „Ethos”

Distribuie articolul

“Vecini de coșmar” este o piesă de teatru regizată de Daniel Hara, care joacă și în piesă alături de Alexandru Sabău și Paul Stoicescu. Pe o vreme caniculară, improprie pentru un spectacol în aer liber, curtea Centrului Cultural Județean Arad de pe strada Barițiu a fost arhiplină.

Povestea piesei de teatru “Vecini de coșmar” este destul de simplă. Un inginer cultivă liniștit fasole, iar vecinul lui, un vânzător de sticle goale, se crede colonel în armată și susține sus și tare că a fost vizitat de extratereștri. Ei, dar ce simplu ar fi să fie doar atât… Doar că blocul e mare și locatarii sunt mulți! Printre ei, îl găsim pe Vasilescu, care e bănuit că ar fi furat un pepene gigant, pe profesorul trăsnit care e confuz și, de aici, totul devine posibil! Dacă ați locui în acest bloc ce ați face? V-ați muta sau ați intra în jocul lor? Piesa “Vecini de coșmar”, regizată de Daniel Hara este o super comedie interactivă, care te va face să te uiți cu alți ochi la vecinii tăi și să cauți asemănări între ei si personajele de pe scenă.

Daniel Hara este absolvent UNATC „I. L. Caragiale”, secţia Actorie, clasa Prof. Mircea Rusu, promoţia 2009. Deține un master în Artele Spectacolului și este colaborator al mai multor teatre din București și din țară. Daniel Hara a primit premul „Cel mai bun actor în rol principal” pentru rolul Iancu Pampon – D’ale carnavalului de I. L. Caragiale şi pentru rolul Sergent Toomey – Biloxi Blues de Neil Simon – Gala absolvenţilor UNATC, Licenţă – 2009. De asemenea, a primit premiul „Cel mai bun actor în rol principal” pentru rolul Stanley Kowalski – Un tramvai numit dorinţă de T. Williams – Gala absolvenţilor UNATC, Masterat – 2011.

Alexandru Tudor Sabău este absolvent al studiilor de licență în Actorie și al celor de Master din cadrul UNATC „I. L. Caragiale” București, potrivit site-ului Theatrum. În 2006, a jucat pe scena Teatrului Casandra, în spectacole regizate de Lila Terbescu, Zalan Zakaris, Șerban Puiu și Doru Ana. În perioada 2008 – 2013, colaborează cu Teatrul Logos, interpretând roluri în spectacolele montate de Oswald Gayer. A mai jucat în spectacole montate la Teatrul Național București, Opera Națională București, Godot Café Teatru și Teatrul de Artă din București.

Paul Stoicescu a fost de mic pasionat de actorie, de teatru și film. Paul Stoicescu a fost sportiv de performanță, actualmente este și antrenor de fitness și preparator fizic. Paul a debutat la școala de actorie InLight Center unde a jucat într-o comedie, gen “Vecini de coșmar”. După aceea a început să apară în filme, seriale și teatru cu “Vecini de coșmar” în București la Teatrul Roșu. Paul Stoicescu este pentru prima dată la Arad.

Daniel Hara, actor și regizor al piesei “Vecini de coșmar”, a declarat pentru Arad Obiectiv: “Este un prilej de bucurie pentru noi să venim la Arad, suntem a doua oară în Arad. Am venit aici cu o super comedie și suntem nerăbdători să intrăm pe scenă și să interacționăm cu publicul. Am fost puțin mai demult la Arad, la Teatrul de Stat, cu spectacolul Biloxi Blues, un spectacol al Teatrului Național din București, iar după spectacol, directorul din acea perioadă m-a invitat să vin să fac parte din colectivul Teatrului din Arad. Conjunctura a făcut ca atunci să nu pot să vin. Piesa “Vecini de coșmar” are la bază câteva povestiri de Ion Băieșu și niște texte scrise de mine și puse cap la cap a rezultat această piesă de teatru. Este de fapt povestea a trei bețivi, care stau în fața blocului, un colonel, un inginer și un profesor care așteaptă să se deschidă magazinul unde să vândă niște sticle goale, să ia niște bani să-și cumpere ceva de băut. Este și un spectacol în care interacționăm cu publicul.“

Următorul spectaacol de la Teatrul de Vară „Ethos” va fi în data de 17 iulie de la ora 20:00, iar protagonistă va fi Maia Morgenstern.

Prețul unui bilet la spectacolele Teatrului de Vară Ethos este de 8 lei / spectacol (adulți) și 2 lei / spectacol (elevi, studenți). Biletele pot fi achiziționate de la Teatrul de Vară (str. Gh. Barițiu nr. 16), în fiecare săptămână, luni și marți, între orele 09.00 – 15.00 și miercuri, între orele 09.00 – 16.00 și 18.00 – 20.00, pentru spectacolul din săptămâna respectivă.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți