Trei puncte în cinstea Baronului

Un meci de trei puncte si atat UTA – U Craiova 1948

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.

După o mică pauză cauzată de meciurile echipei naționale, UTA a primit pe teren propriu o altă echipă din Craiova: FC U Craiova 1948. La fel ca în celălalt meci, UTA a câștigat cu același scor de 1 – 0, după o partidă fără prea multe veleități fotbalistice. Dar, scopul a fost atins: trei puncte în clasament. La U Craiova 1948 a debutat ca antrenor Flavius Stoican.

Mai trebuie să menționăm un lucru important. UTA a avut la acest meci un spectator inedit. Baronul Francisc Neuman! Statuia fondatorului echipei UTA a fost amplasată la tribuna a doua în urmă cu câteva zile. Este pentru prima dată după 1947 când baronul Francisc Neuman urmărește un meci al echipei sale de suflet. „Un om cărui Aradul îi datorează enorm, iar Bătrâna Doamnă îi datorează totul„, a scris clubul în programul de meci editat cu această ocazie. De la tribuna VIP meciul a fost urmărit și de Charles și Jaqueline de Vegnar, nepoții lui Francisc Neuman.

Pe un timp excelent pentru fotbal, pe un teren prea moale și în prezența a aproximativ 5.500 de spectatori, UTA a controlat cea mai mare parte a jocului. Singurul gol al partidei a fost înscris în minutul 14 de Roger.

Au jucat formațiile:

 UTA Arad: Iacob – Vukcevic, Medjimorec, Benga, Shlyakov – Vorobjovas, Ubbink – Miculescu, Dangubic, Roger – Hora. Rezerve: Balauru – Erico, Passaglia, Bustea, Baravykas, Dima, Mercioiu, Isac și Antal.

  U Craiova 1948: Mogoșanu – Negru, Kovacic, Huyghebaert, Bușu – Albu, Asamoah, Van Durmen – Ondaan, Bălan, Baeten. Rezerve: R. Popa – Paramatti, Gajic, Achim, Raicea, V. Pop, Blidar, Marquet și Sidibe.

Arbitri: Cătălin Popa (Pitești) – Bogdan Gheorghe (București), Mihai Marica (Bistrița-Năsăud), Rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureș).

Observator FRF: Laszlo Sajtos (Sibiu) / Observator LPF: Romulus Gabor (Hunedoara).

Oaspeții au prima ocazie în minutul 4, dar Iacob prinde cu siguranță. Oltenii au fost mai activi în primul sfert de oră, cu o posesie ceva mai bună. Dar, a venit minutul 14, când la o pasă a lui Dabgubic mingea ajunge la Roger, care cu puțin ajutor din partea lui Negru îl lobează pe Mogoșanu. UTA – U Craiova 1948 1 – 0.

Peste un minut Roger are ocazia să facă 2 – 0, după pasa lui Vorobjovas, dar este blocat în ultimul moment de Mogoșanu. În minutul 18, la centrarea lui Miculescu, același Roger reia cu capul pe lângă poartă. În minutul 23, o nouă ocazie pentru UTA, Dangubic trimite cu capul pe lângă poartă. UTA este mai activă în atac, dar ocaziile cu adevărat importante lipsesc. Prima repriză se încheie cu o ratare a oltenilor, șutul lui Bălan este blocat de Medjimorec.

La începutul reprizei a doua, în minutul 47, galeria arădeană a afișat un banner pe care este chipul lui Francisc Neuman. „Ai înnobilat un întreg Arad, i-ai dat viață și culoare, spiritul ți-e veșnic, amintirea nemuritoare!“ Galeria cântă și aprinde torțe în memoria Baronului. Fumul persistă o bună perioadă pe teren, meciul fiind întrerupt pentru puțin timp din această cauză.

Minutul 58, o nouă ocazie pentru UTA. Centrare Roger, fără îndoială omul meciului, iar Miculescu ratează cu poarta goală în față. Peste câteva minute același Roger scapă singur cu Mogoșanu, trece de el, dar nu mai ajunge mingea, care iese în afara terenului de joc.

Eveniment important în minutul 62. Căpitanul oaspeților Dragoș Albu este deposedat la limită de Benga în careu, jucătorul oaspeților simulează și primește al doilea cartonaș galben. Este eliminat și U Craiova 1948 joacă în zece oameni.

UTA controlează în continuare jocul și mai notăm o ocazie în minutul 82. Același Roger pătrunde pe partea stângă, îl driblează pe Mogoșanu, centrează în careu la Dangubic, dar mingea este respinsă de un jucător oltean. Chiar dacă încearcă o oarecare presiune la poarta echipei arădene, jucătorii craioveni nu au forța de a marca. Ultima ocazie îi aparține lui Antal, care trage la rădăcina barei, dar Mogoșanu scoate spectaculos.

O victorie muncită și meritată a echipei UTA, chiar dacă spectatorii așteptau mult mai multe realizări și goluri.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.