UTA Arad – FC Gloria Buzău 5-1 și arădenii rămân în SuperLigă

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport Știri Arad

Scris de T.F.

Foarte sugestiv un fragment din declarația lui Mircea Rednic la conferința de presă premergătoare meciului UTA Arad – FC Gloria Buzău: „Legat de acest meci de baraj, eu nu am emoții. Eu știu ce forță are UTA pe propriul stadion. Merităm să rămânem în Superligă și așa va fi.” Cuvintele lui Rednic s-au adeverit, UTA a rămas în SuperLigă!

Un meci sold-out la Arad nu va fi ușor de luat în piept, ca să spun așa. Va fi un meci de atitudine și sacrificiu pentru noi, e nevoie să ținem nivelul de organizare și agresivitate defensivă ridicat”, a declarat Adrian Mihalcea, antrenorul Gloriei Buzău.

Meciul a fost condus de o brigadă de arbitri compusă din:

Pe un teren excelent și în fața a aproximativ 12.000 de spectatori au evoluat formațiile:

UTA Arad: Iacob – Vukcevic, Chindriş, Hoxhallari, Abeid – Pop, Batha, Ubbink, Roger – Postolachi, Keşeru. Rezerve: Kucher – Iurasciuc, Dobrescu, Anton, Isac, Stahl, Barbosa, Negoescu, Otele. Antrenor: Mircea Rednic

FC Gloria Buzău: Rusu – Oteluţă, Vîrtej, Witkorski, Sălceanu – Lopez, Trebotic -Sampaio, Greu, Blejdea – Boiciuc. Rezerve: Stoian – Gaitan, Alexandru, Marku, Şuteu, Uţiu, Lazăr, Fulop. Antrenor: Adrian Mihalcea

Început de meci destul de ezitant al arădenilor, echipa oaspete fiind mai prezentă în meci, la un moment dat s-au auzit și unele fluierături din tribună la adresa echipei gazdă. Arădenii se deblochează în minutul 16, Postolachi marchează cu o lovitură de cap în urma unei lovituri de colț executate de Ubbink. UTA – Gloria Buzău 1-0!

În continuare până la pauză UTA pare că nu se regăsește, în ciuda câtorva ocazii, ratate de Ubbink și Keseru în minutele 37, 40 și 43, arădenii nu au convins deloc publicul prezent în număr mare pe stadion. Nu știm de ce nu s-au vândut bilete și în sectorul tampon și în locul rezervat galeriei oaspete. În același timp nu știm ce au păzit cele două rânduri de stewarzi între spectatorii de la tribuna sud și cele două sectoare rămase goale!!

Puțin de spus despre prima repriză, în afară de faptul că UTA conduce la limită, dar emoțiile spectatorilor încă există.

Repriza a doua a fost una de vis pentru UTA și fanii din tribune. Rapid după pauză arădenii și-au mărit avantajul, în minutul 49, după o serie de bâlbe în careul buzoian, Chindriș înscrie. UTA – Gloria Buzău: 2-0! Tribunele exultă și apoi împing efectiv de la spate echipa.

Peste 15 minute, pe fondul presiunii arădene, scorul ia proporții. Același Chindriș înscrie cu capul după o minge venită de la Anton. UTA- Gloria Buzău 3-0! După ce un minut mai târziu Postolachi putea majora scorul, ratarea acestuia se răzbună.

Valentin Alexandru execută o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri și mingea este deviată de zid păcălindu-l pe Iacob. UTA – Buzău 3-1! După gol buzoienii par mai insistenți, dar fără a concretiza nimic pe tabela de marcaj.

UTA gestionează bine meciul și în minutul 80 își mărește avantajul. Portarul buzoian degajează greșit, Stahl interceptează, pasează lui Postolachi, care face dubla. UTA – Gloria Buzău: 4-1! Meciul este deja jucat. Dar arădenii nu par să se oprească și după o ocazie a lui Negoescu în minutul 85 își măresc avantajul.

În minutul 89, Otele, care a intrat foarte bine în meci, șutează din marginea careului de 16 metri și îl învinge iarăși pe Rusu. UTA Arad – Gloria Buzău 5-1! După alte două ocazii în care arădenii au posibilitatea de a marca, meciul se încheie cu un scor nesperat de fanii arădeni, scor ce menține pe UTA în SuperLiga și în viitoarea ediție de campionat. La final copii au invadat terenul manifestându-și bucuria alături de echipa arădeană, în acompaniamentul tribunelor și galeriei.

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.