Țuca-v-ar mamele voastre!

Opinii

Scris de Arpi Nistor

Întâmplările sunt un pic mai vechi, dar cât se poate de reale.

M-am nimerit odată în preajma unor doamne și la un moment dat sună telefonul uneia, răspunde, intrând într-un monolog de genul: „Da, Puiț!… Ai fost?…Ha-ha-ha!… Bravo, Soarele lui mămica! Te-ai descurcat foarte bine! Mămică e mândră de tine!”

După care închide telefonul și începe să explice prietenei: „A fost ăsta mic la medicul de familie după adeverință. A zis că era multă lume, dar a așteptat mai aproape de ușă și când a ieșit cineva, a intrat repede înăuntru. Ce descurcăreț este! Așa și trebuie, să nu fie bleg!”

M-a cuprins brusc o senzație de scârbă, dar în afară de o privire plină de dezgust, nu am avut ce să-i ofer doamnei. Doamnă care își educă copilul să fenteze, să nu stea la rând, că lui i se cuvin scurtăturile. Fie că vorbim de servicii, circulând prin traficul de zi cu zi sau despre examene.

Cu alte cuvinte: „Totul pentru Soarele meu!”, indiferent cât de cocalar ar deveni.

A doua întâmplare e o întâmplare cotidiană, căci în fiecare zi de grădiniță, văd zeci de mașini circulând pe strada Sebeșului pe contrasens, pentru ca părinții să scape cât mai repede de copiii lor, fentând până și în lăsatul copilului la grădiniță. Căci le este greu să vină 100 de metri pe jos, dacă tot nu vor să intre de strada Lucian Blaga, preferând FENTA.

Aici am obiectat vocal o singură dată, când pe contrasens a venit un polițist în uniformă. Nu m-am abținut să nu îl întreb ce fel de exemplu ne dă nouă, dar mai ales copilului, încălcând cu atâta seninătate regulile?

Tot ce am obținut, a fost să primesc o privire plină de dezgust, identică cu cea pe care i-am aruncat-o mamei „Micului Soare Descurcăreț”, domnul în uniformă gândind probabil: „Alt Fraier care nu se descurcă”.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.