Spitalul de psihiatrie de la Căpâlnaș, pregătit pentru darea în folosință

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Consiliul Județean Arad a finalizat construirea noului Spital de Psihiatrie, la Căpâlnaș. „Este al doilea spital construit de la zero de Consiliul Județean, după Spitalul TBC, care în perioada pandemiei a fost singurul spital nou din România unde au fost tratați pacienții cu Covid.  Lucrările au început în 2019, iar finanțarea a fost asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi de la bugetul județean. În această vară urmează mutarea pacienților în saloanele noi. Și mobilierul este nou, la fel și dotările bucătăriei”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJA.

Valoare lucrărilor a fost de 26.245.002,29 lei, TVA inclus, dintre care 24,315.934, 81 lei a fost asigurată prin PNDL.

Noul spital are demisol, parter și etaj, în suprafață totală de 5385 mp. Cu un total de  75 de locuri pentru pacienți, curte destinată activităților recreative, vă asigura asistență şi îngrijire medicală permanentă, programe de terapie ocupațională. Consiliul Județean Arad va inaugura oficial noul spital în viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.