Sfântul vaccin

Opinii

Scris de Arpi Nistor

Cred că pandemia asta ne-a tâmpit cu totul.

Nici până acum nu eram noi un popor normal, dar Covid-ul ne-a demonstrat că putem fi și mai proști, respectiv mult mai dezbinați, decât eram anul trecut.

Azi dimineață am văzut la Intim o coloană: mașină de Poliție, Dacia Dokker Frigorific, dubiță Jadarmerie, cu semnalele acustice și luminoase pornite. Probabil escortau dozele de vaccin la Spitalul Județean.

Ca în bancurile cu polițiști, unde e nevoie de 5 polițiști pentru a schimba un bec. Unul urcă pe masă și ține de bec, patru să învârtă masa.

Iar campania pro vaccinare a ajuns să fie mai agresivă, mai urâtă chiar și decât campania celor din tabăra antivaxerilor.

Am ajuns la faza în care ești asaltat cu:

– Te vaccinezi?
-Nu!
– Hai măi, te rog eu…
– Nu!
– Dar așa oprim pandemia, revenim la viața dinainte de Covid, o fi iar frumos…
– Na bine. M-ai convins. Adă vaccinul.
– Păi, încă nu-l avem.

Momentan e doar pentru personalul medical.

Deci cam aici suntem, iar la viteza cu care vaccinăm – un pic mai iute decât se mișcă ochiul mortului – probabil tot în faza asta o să fim și în 2037. O prietenă a calculat data exactă, nu mai îmi aduc aminte în ce an am reuși să vaccinăm 70-80% din populația României, dar e hăt departe.

Despre antivaxeri nu am de gând să vorbesc, fiindcă cine se informează de pe facebook sau de la Vacanța Mare despre beneficiile sau reacțiile adverse ale vaccinului, chiar nu merită vaccinat.

Dar mai știu sigur că e dreptul lor să refuze vaccinarea, iar asta așa ar trebui să rămână.

Eu am prins vremurile Ceaușiste, am mâncat mezeluri comuniste, deci mi se rupe de compoziția vaccinului, indiferent câte cipuri are și la câte grade e răcit. Ba chiar prefer să fie rece, că nici berea n-o suport dacă e caldă.

Așa că decizia vaccinării va fi în mâna medicului meu de familie (eu aș vrea să-l fac, căci adeverința vaccinării va facilita deplasările prin alte țări), fiindcă așa mi se pare normal să procedez în chestiuni legate de sănătate: să mă îndrept spre medic, nu spre OrtodoxInfo, Mugur Mihăilescu etc.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.