Rodica Băginean, asistent medical SMURD și la Spitalul Județean Arad, decorată de președintele Iohannis cu „Meritul Sanitar clasa a III-a”, de Ziua Mondială a Sănătății

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Rodica Băginean intră, fără dar și poate, la capitolul „oameni cu care arădenii se mândresc”. Nu este prima oară când scriem despre această doamnă și, cu siguranță, nu va fi nici ultima. Cu toate acestea, articolul de față este unul cu atât mai special cu cât ea, Rodica Băginean, este decorată de către însuși Președintele României, Klaus Iohannis, chiar în timp ce noi scriem aceste rânduri.

Pentru cei care nu știu cine este doamna Rodica Băginean, vă spunem că este un om deosebit, care și-a pus viața și priceperea în slujba altora, a celor bolnavi și în nevoi. Este asistent medical din 1994, din anul 2007 este asistent la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, iar de mai bine de 14 ani lucrează pe autospecialele SMURD. În toți acești ani a trecut printr-o sumedenie de situații, acumulând multă experiență și salvând o mulțime de vieți. În urmă cu doi ani, în plină pandemie, aceasta pleca în Republica Moldova, pentru a-i ajuta pe colegii de peste Prut în lupta cu COVID-19.

S-a întors la Arad unde, în timp ce își continua activitatea pe SMRUD, în paralel, a făcut o mulțime de gărzi în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Întâmplător sau nu, Rodica Băginean era cea cu care am dat „mască în mască” anul trecut, în octombrie, în curtea spitalului, atunci când încercam să facem un reportaj din „Zona Roșie”. Fără să stea pe gânduri, ne-a devenit „ghid” în zona de Triaj a Zonei Roșii din Unitatea de Primiri Urgențe. Era, pe cât de obosită, pe atât de optimistă. Era una dintre „furnicile” care mișunau neîncetat în secțiile COVID, pentru a salva cât mai multe vieți. Iar devotamentul ei în toți acești ani a ajuns să fie încununat acum cu o medalie… o medalie înmânată de către omul cu cea mai importantă funcție din Stat.

Așadar, astăzi, la Cotroceni, chiar de Ziua Mondială a Sănătății, asistentul medical Rodica Băginean a primit din mâna președintelui Klaus Iohannis medalia „Meritul Sanitar clasa a III-a”.

O felicităm și noi pe această cale pe doamna Rodica Băginean pentru decorația primită și îi mulțumim pentru devotamentul său în scopul salvării de vieți!

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.