Să ne pregătim de incidente: rapidiștii și timișorenii vor ajunge la 16:30 la Arad. UTA anunță că vor avea doar 420 de bilete, indiferent câți vin

Sursă imagine: news.ro

Sport

Scris de Arad Obiectiv

Știm de câteva zile faptul că partida dintre UTA și Rapid se va disputa cu „casa închisă”, dat fiind faptul că toate biletele scoase la vânzare de clubul arădean s-au epuizat în doar câteva ore, iar cele scoase la vânzare în varianta online s-au vândut în doar câteva minute.

Totuși, reprezentanții suporterilor rapidiști au făcut apel la fani pentru a veni la Arad în număr cât mai mare. În același timp, este de așteptat ca și o parte din galeria lui Poli Timișoara să li se alăture bucureștenilor, cele două galerii fiind „înfrățite”.

De partea cealaltă, deși rapidiștii și timișorenii „amenință” cu prezența în număr foarte mare la Arad, un lucru este cert: pe stadion vor intra maxim 420 de fani ai echipei oaspete, fie ei bucureșteni sau timișoreni.

„Clubul AFC UTA Arad pune la dispoziție un număr de maxim 420 de bilete pentru suporterii echipei FC Rapid 1923, pentru meciul de vineri, 10.09.2021, din etapa a VIII-a a Ligii I, respectând Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice și Protocolul de Desfășurare al Competiției, în contextul pandemic actual”, transmite clubul arădean.

Se pare că, cele două galerii prietene ar urma să ajungă în Arad în jurul orei 16:30, cu trenul. Aceștia ar urma să fie preluați de forțele de ordine, jandarmi și polițiști, la sosirea în gara din Arad, iar apoi vor fi organizați pentru un triaj epidemiologic, potrivit lui Atilla Broszovsky, manager general la UTA.

„Vin aproximativ 400 (…). Sigur, am avut discuții cu ei, au cerut bilete cât se poate de multe, dar nu aveam de unde să le dăm, pentru că am preferat să avem mai mulți arădeni în tribune. Respectăm însă regulamentul și le-am oferit acel minim de 5%. Trenul ajunge, oficial, în gară, la ora 16.27, iar jandarmii îi va organiza încă de acolo. Vom asigura, tot acolo, controlul epidemiologic, iar cei care au nevoie de test le vom oferi, la același preț, 20 de lei. Nu putem face discriminări, nu putem pune alt preț decât cel oferit arădenilor, deoarece nu e normal. Tot acolo le vom da și biletele, la prețul de 30 de lei. Din discuțiile cu cei de la jandarmerie, am aflat că de la gară la stadion, rapidiștii vin încolonați”, a declarat Atilla Broszovsky pentru colegii de la aradon.ro.

Se repetă episodul de la Șiria?

Rămâne de văzunt însă ce se va întâmpla dacă rapidiștii și timișorenii vor fi mai mulți decât numărul de bilete pus la dispoziție de UTA. Să zicem 500, 600, 700 de persoane. Se va repeta oare episodul de la Șiria, din urmă cu câțiva ani, când timișorenii, fiindcă erau mai mulți decât numărul de bilete pus la dispoziție de UTA, au decis să nu intre nici măcar unul pe stadion? La acel moment, galeria arădeană s-a arătat solidară cu rivalii de la Sud, refuzând la rândul ei să intre pe stadion, în semn de protest. Timișorenii erau atunci duși pe o pajiște din Șiria, unde au fost încercuiți de jandarmi și ținuți sub control. Totuși, să presupunem că, dacă sunt mai mulți, cei care primesc bilete acceptă să meargă la stadion, lăsându-și în urmă „camarazii”, ei bine, ce se va întâmpla cu aceia ce vor rămâne pe dinafară? Vor fi ținuți în zona Gării sau în perimetrul stadionului? Un lucru e cert, din punctul nostru de vedere, anume că vor exista incidente, chiar dacă nu știm acum în ce zonă sau zone vor fi aceste incidente. Sperăm noi ca distrugerile provocate să fie cât mai mici sau mai puțin.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.