Punctele de trecere a frontierei româno-ungară de la Variașul Mic și Grăniceri vor fi deschise zilnic, dar numai între anumite ore

Sursă imagine: Poliția de Frontieră

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care decide ca punctele de trecere a frontierei româno-ungară de la Variașul Mic-Dombegyhaz și Grăniceri-Elek să fie deschise în fiecare zi, nu doar ocazional.

Cele două puncte de trecere a frontierei au fost înființate în urma Acordului între Guvernul României și Guvernul Ungariei, semnat la Gyula, la 28 aprilie 2021, privind modificarea Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Ungare, semnat la București la 21 decembrie 2006, pentru aplicarea Convenției între România și Republica Ungară privind controlul traficului rutier și feroviar, semnată la București la 27 aprilie 2004 și aprobarea Acordului între Guvernul României și Guvernul Ungariei, semnat la Gyula, la 28 aprilie 2021, privind modificarea Acordului între Guvernul României și Guvernul Ungariei privind legăturile rutiere peste frontiera de stat româno-ungară, semnat la București la 24 iulie 2014.

Astfel, prin adoptarea Hotărârii de Guvern se va permite demararea procesului de operaționalizare a două noi puncte de tranzitare a graniței româno-ungare, la frontiera de Vest a României, în județul Arad, și anume punctul de trecere a frontierei Variașul Mic-Dombegyhaz și punctul de trecere a frontierei Grăniceri-Elek, cu program de lucru zilnic, în intervalul 08.00 – 20.00, ora României, respectiv 07.00 – 19.00, ora Ungariei.

Această hotărâre de guvern este rezultatul cooperării româno-ungare în folosul propriilor cetățeni, astfel încât să se reducă timpii de așteptare a trecerii frontierei de stat și pentru o fluidizare mai bună a  traficului internațional de persoane și de mărfuri, până la limita de greutate totală de 3,5 tone.

În prezent, cele două puncte de tranzit menționate funcționează o singură zi pe săptămână, sâmbăta, în intervalul orar 09.00-17.00.

De asemenea, la granița de vest a României sunt deschise 12 puncte de trecere  în regim internațional, după cum urmează:
– pe raza județului Arad: PTF Nădlac, PTF Nădlac II, PTF Turnu și PTF Vărşand,
– pe raza județului Bihor: PTF Salonta, PTF Borș, PTF Borș II, PTF Valea lui Mihai și PTF Săcuieni,
– pe raza județului Satu Mare: PTF Petea și PTF Urziceni
– pe raza județului Timiș: PTF Cenad.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.