Proiect de 17 milioane de lei pentru alimentarea cu apă a patru localități arădene

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Consiliul Județean dorește să demareze un proiect de alimentare cu apă a localităților Fiscut, Firiteaz, Hunedoara Timișană (comuna Șagu) și Tisa Nouă (comuna Fântânele), prin care se va livra apă potabilă pentru 2245 de locuitori. În ședința de luni, consilierii județeni vor vota pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, faza Studiu de Fezabilitate, pentru acest proiect.

Pentru realizarea proiectului, în valoare de peste 17 milioane de lei, Consiliul Județean Arad a întocmit documentația necesară, urmând să se găsească surse de finanțare pentru realizarea acestuia. Proiectul este cuprins în lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții.

Fiscut, Firiteaz și Hunedoara Timișană sunt lipsite de o sursă de apă potabilă, iar Tisa Nouă dispune doar de apă menajeră, analizele efectuate relevând că apa nu este potabilă.

„Pentru noi este un proiect foarte important, deoarece aceste localități au nevoie de apă potabilă. Odată cu finalizarea Centurii de sud, pe relația Vladimirescu-Fântânele și conectarea acesteia la Autostradă, prin Tisa Nouă, spre Cruceni, prevăd că întreaga zonă va cunoaște o dezvoltare accentuată”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Prin proiectul demarat acum, sunt preconizate următoarele lucrări:

– Realizarea unui rezervor semi îngropat din beton de 600 mc și un grup nou de pompare apă potabilă Fântânele – Tisa Noua, în Gospodăria de apă Fântânele;

– Mărirea capacității stației de dezinfecție în incinta gospodăriei de apă Fântânele;

– Artera de alimentare cu apa potabilă Fântânele – Gospodăria de apă existentă în Tisa Nouă;

– Proiectarea unui rezervor semi îngropat din beton de 400 mc în gospodăria de apă Tisa Nouă;

– Artera de alimentare cu apă Tisa Noua – Fiscut;

– Artera de alimentare cu apă Fiscut – Firiteaz – Hunedoara Timișană;

– Reabilitare clădire existentă în Gospodăria de apă Tisa Nouă.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.