Peste 500 de misiuni au fost executate de jandarmii arădeni într-o săptămână

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

În perioada 14 – 20 februarie, jandarmii arădeni au executat 528 misiuni de ordine publică, pază și protecție instituțională, pază transporturi speciale și acțiuni în cooperare / colaborare cu alte instituții cu atribuții în domeniul ordinii publice, în urma cărora au fost aplicate 43 amenzi în valoare totală de 17.050 lei și au fost constatate, atât independent cât și în cooperare cu Poliția, 16 infracțiuni prevăzute de legi speciale și Codul Penal.

Marea majoritate a sancțiunilor contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, nerespectarea prevederilor privind pescuitul și acvacultura, precum și pentru nerespectarea prevederilor privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

Jandarmii arădeni au întocmit actele necesare începerii urmăririi penale în cazul a 10 infracțiuni constatate independent: una pentru zădărnicirea combaterii bolilor, trei pentru deținere substanțe interzise, una pentru conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența unor substanțe interzise, patru pentru punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare și una pentru deținerea și desfacerea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia(țigări netimbrate).  Totodată, în misiunile executate în cooperare cu Poliția, jandarmii au acordat sprijin la constatarea a șase infracțiuni.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.