„Perla” Aradului și-a luat rămas bun de la suporteri așa cum se cuvine

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro / Claudia Carp

Sport

Scris de Andrei Fuliaș

Rareș Mihai Pop, un nume care a stat pe buzele a mii de suporteri arădeni încă de când Ionuț Badea l-a debutat la UTA, urmă cu exact doi ani, pe 1 mai 2022, într-o partidă cu FC U Craiova 1948.

Puștiul firav de pe atunci avea să mai bifeze încă două apariții în acel sezon, însă sezonul următor l-a găsit pe banca „Bătrânei Doamne” pe Ilie Poenaru, un antrenor care preț de 13 etape nu i-a dat lui Rareș nici măcar un minut, considerându-l insfucient de bun pentru „planurile” sale. Publicul și presa locală l-au tot cerut pe Rareș Pop în teren, iar în următoarele trei partide, ultimele ale lui Poenaru pe banca tehnică a formației arădene, puștiul a primit minute. Ne amintim și acum ultima partidă a lui Poenaru la Arad, acea înfrângere cu FC Argeș, în care l-a scos pe Rareș Pop la pauză, partidă la finalul căreia, mulți dintre jurnaliști eram „fierți” pe antrenorul de atunci și l-am întrebat pe acesta care a fost raționamentul peentru care l-a înlocuit încă de la pauză pe unul dintre cei mai promițători fotbaliști din lot. Explicația a fost cam ca și mandatul lui Ilie Poenaru la UTA, să-i zicem „nefericită”.

Ei bine, Poenaru a fost dat afară în ziua următoare, iar pe banca tehnică a „Bătrânei Doamne” a revenit Gyuszi Balint, omul care deși inițial nu-l văzuse pe Rareș Pop în curtea clubului, sau cel puțin nu-l considerase suficient de bun pentru a-l debuta, a decis totuși să îl transforme în om de bază. Din acel moment și până la demiterea lui Balint, Rareș Pop a fost titular în absolut toate cele 19 partide. A urmat apoi instalarea lui Mircea Rednic, iar Rareș a început să joace ceva mai puțin până la finalul acelui sezon. În debutul acestui sezon „Puriul” l-a menținut în echipa de start, însă pe parcursul sezonului „titularizarea” puștiului avea să fie tot mai rară.

În luna februarie, conducerea clubului a decis să-l vândă pe Pop la Rapid, însă el a rămas la Arad în continuare, în principal prin prisma faptului că este un elev silitor și pentru că în acest an termină studiile liceale. Finalul de sezon și rotirea lotului l-au readus pe Rareș în prim-plan, iar ultimele trei partide ale puștiului au fost excelente. A intrat în minutul 59 în partida cu Oțelul Galați, iar în minutul 81 marca pentru 3-0 în favoarea UTA-ei. Apoi a urmat meciul de la Iași, în care Rareș a fost titular. UTA s-a impus cu 2-0 prin golurile lui Ezekiel și Luckassen, goluri la care același Rareș Pop a contribuit decisiv. Pasă în fața porții pentru Ezekiel și o pasă filtrantă pentru același Ezekiel, care a deviat ușor pentru Luckassen.

Nu mai departe de ieri, UTA s-a impus categoric cu 3-1 în fața celor de la FC U Craiova 1948. Întâmplarea face ca Rareș Pop să fi debutat în tricoul roș-alb într-o partidă cu FC U Craiova 1948 și să își ia rămas bun de la suporterii arădeni împotriva aceleiași echipe. Și, exact cum am spus încă din titlul acestui articol, „Perla” Aradului și-a luat rămas bun de la suporteri așa cum se cuvine, cu un gol marcat în minutul 31, gol care a dus scorul la 2-0 pentru arădeni. Rareș Pop a fost schimbat în minutul 57 în aplauzele unui întreg stadion, stârnind o emoție cum rar mai întâlnești pe stadioanele din România în aceste zile. Prestația acestuia i-a făcut pe cei de la Liga Profesionistă de Fotbal și deținătorii drepturilor de televizare să-l numească drept cel mai bun jucător al partidei, iar ulterior să îl includă în „Echipa etapei a 8-a”.



Iată cum arată formația cu cei mai buni 11 jucători ai ultimei etape din Superligă:

PORTAR

Jesus Fernandez (FC Voluntari) – A avut trei intervenţii ireale, care ar putea fi decisive în atingerea obiectivului de către ilfoveni.

FUNDAŞI

Romario Benzar (FC Botoșani) – În ciuda unei accidentări oribile suferite în partida cu Dinamo, a rămas același om de bază al echipei sale.

Denis Ciobotariu (Sepsi OSK Sf. Gheorghe) – Impecabil tot meciul, atât la intervențiile directe cât și la dublaj.

Raul Silva (Universitatea Craiova) – Și-a asigurat poarta cu o evoluție sigură pe toată durata partidei. În plus, este omul care a deschis scorul.

Andres Dumitrescu (Sepsi OSK Sf. Gheorghe) – Cel mai bun meci de când s-a întors în SuperLigă!

MIJLOCAŞI

Marius Ştefănescu (Sepsi OSK Sf. Gheorghe) – A contribuit la succesul echipei sale cu două pase decisive. Are un sezon de formidabil, cu 20 de contribuţii ofensive (12 goluri, 5 pase decisive, 3 penalty-uri scoase).

Karlo Muhar (CFR 1907 Cluj) – A repetat prestația extraordinară din partida cu Sepsi OSK.

Rareș Pop (UTA Arad) – A marcat un gol și a avut o prestație apludată în picioare de suporterii arădeni, la ultimul său meci pentru echipa care l-a format.

Ahmed Bani (Dinamo) – A fost cel mai bun de pe teren dintr-un meci de-a dreptul spectaculos! A marcat un gol şi a oferit o pasă decisivă.

ATACANŢI

Pavol Safranko (Sepsi OSK Sf. Gheorghe) – Eroul meciului cu Farul, partidă în care a înscris de trei ori, ajungând la 30 de goluri marcate în 133 de prezenţe în SuperLigă.

Philip Otele (CFR 1907 Cluj) – Cel mai bun de pe teren: două goluri și pasă decisivă.

ANTRENORUL ETAPEI

Bernd Storck (Sepsi OSK Sf. Gheorghe) – În ciuda problemelor de lot, a pregătit excelent duelul cu constănţenii, iar la final s-a bucurat de un succes categoric.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.