Odată cu revenirea găștii „Balint-Apostu”, la UTA revin și transferurile din Lituania!?

Sport

Scris de Arad Obiectiv

UTA tocmai a ajuns seara trecută la 11 partide fără a cunoaște gustul victoriei, cu doar trei rezultate de egalitate, respectiv trei puncte adunate în aceste 11 ultime partide din Superliga României. Partida de ieri, împotriva celor de la Rapid, a însemnat și ultima din anul 2022. (Re)venit în urmă cu mai bine de o lună și jumătate la UTA, Gyuszi Balint a pierdut la Petrolul și a scos un punct la Cluj, pe terenul celor de la ”U”, iar acasă a făcut egal cu Voluntari și Rapid, pierzând cu 1-4 meciul cu Sepsi.

După 21 de etape, UTA se află pe penultima poziție a clasamentului, locul 15 fiind unul direct retrogradabil, cu doar 19 puncte strânse și cu un golaveraj de 18-29 (-11).

Viitorul pare unul destul de sumbru pentru UTA, atât din punct de vedere sportiv, cât și financiar. Totuși, este cât se poate de limpede că cei care controlează clubul trebuie să schimbe ceva și la nivel de lot, nu doar la nivelul băncii tehnice. Sunt o mulțime de jucători care nu au ce căuta la UTA, jucători cu salarii colosale pentru nivelul primei ligi din țara noastră, care nu oferă clubului înapoi nici 10% din cât primesc. Este clar că jucători precum Ademi, Matei, Jobello sau Dobrescu nu au ce să caute la Arad. Mai sunt și alții, dar aceștia sunt cei care au jucat cel mai puțin și cel mai prost, cu mențiunea că Dobrescu a făcut ieri o partidă decentă, pe un teren extrem de greu. În același timp, nici Claudiu Keșeru nu „livrează” potrivit sumei de 13.000 de euro pe care o încasează lunar de la UTA.

Ei bine, cum spuneam încă din titlu și cum era de așteptat, odată cu revenirea lui Balint la echipă, revine și Bogdan Apostu, refăcându-se un cuplu, sau chiar un „trio”, dacă-l punem aici și pe Alexandru Meszar. Un trio care în doi ani și jumătate au făcut aproape 130 de transferuri. Un număr enorm pentru orice club. Practic, cu această formulă controlând toate transferurile, pe poarta clubului arădean au intrat 60 de jucători și au ieșit 68. Și, este clar că unii dintre jucătorii din lot vor pleca în această iarnă. Totuși, cu cine vor fi înlocuiți? Ei bine, este foarte probabil ca, odată cu Apostu la cârmă, să revină transferurile din țări precum Lituania, Letonia, Albania și alte astfel de țări cu campionate cel puțin teoretic sub cel al României.

Sursele noastre spun că trio-ul Balint-Apostu-Meszar au deja în vedere două ținte. Și, ghiciți din ce campionate provin cei doi jucători!?

Evident, prima țintă vine din campionatul Lituanian. Este vorba despre fundașul dreapta Pijus Sirvys. În vârstă de 24 de ani, Sirvys joacă la FK Panevezys și are patru prezențe în reprezentantiva Lituaniei, însă doar într-o singură partidă a jucat 90 de minute. Am fi tentați să credem că, dacă e jucător de Națională, ar fi ceva de capul lui, dar și Baravykas era tot jucător din Naționala Lituaniei, așa că acest aspect nu este neapărat ceva după care să ne dăm seama cam la ce nivel ar fi. Ca idee, Pijus Sirvys era cumpărat de cei de la Panevezys, de la Kauno Zalgiris, cu suma de 1.000 de euro, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com.

Cel de-al doilea jucător pe care șefii UTA-ei ar fi pus ochii este Maksim Shvetsov, un fotbalist din Belarus, în vârstă tot de 24 de ani. Shvetsov este legitimat la Dinamo Minsk și evoluează pe poziția de fundaș central, deși are o înălțime de numai 1,80 m. Acesta este cel de-al doilea căpitan al celor de la Dinamo Minsk și are 12 selecții în Naționala Belarusului, doar că în ultimele partide internaționale acesta a cam fost rezervă.

Așadar, rămâne de văzut dacă cele două transferuri se vor materializa sau nu, însă sursele noastre ne asigură că cei doi sunt în atenția clubului arădean. De asemenea, dacă vor ajunge la UTA, rămâne de văzut dacă măcar vreunul dintre ei va da randament, fiindcă am văzut deja la Arad jucători precum Baravykas, Vorobjovas sau Laukzemis, jucători de echipă națională, dar care au lăsat de dorit.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.