Nouă afgani depistaţi ascunși într-un automarfar la PTF Vărșand

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărșand au depistat nouă cetățeni din Afganistan, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu diverse bunuri.

În data de 07.02.2022, în jurul orei 12.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul asupra unui ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în România, condus de un cetățean român. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, sticlă pentru șemineuri și combine frigorifice, pentru o firmă din Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, nouă cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 19 și 30 de ani, solicitanți de azil în țara noastră. Cei în cauză au declarat că s-au urcat în vehicul, în apropierea localității Arad, fără știrea șoferului.

În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii activității infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.