Nimic, despre nimic! S-au întâlnit din nou, pentru a nici nu mai știm câta oară, să discute despre drumul expres Arad-Oradea, iar pe urmă s-au tăiat unii pe alții din poze

Politic

Scris de Andrei Fuliaș

Să fim sinceri, nici nu mai știm de câte ori ni s-au transmis comunicate de presă și fotografii de la întâlnirile pe care autoritățile din județele Arad și Bihor, respectiv municipiile Arad și Oradea, le-au avut pentru drumul expres Arad-Oradea. Tragem nădejde că au tot fost câteva zeci de astfel de comunicate în ultimii ani, iar drumul, cel puțin deocamdată, e tot o linie îngroșată pe hârtie proptită de un suport.

Într-o țară normală, cu principii sănătoase, oamenii ăștia ar trebui să iasă public cu un asemenea proiect de două ori. Prima oară, când ne anunță că vor face drumul, iar a doua oară, când l-au terminat și dau drumul traficului rutier pe el.

În schimb, în frumoasa noastră Românie, ai noștri aleși se întâlnesc, își fac poze și se laudă ori de câte ori mută câte o hârtie dintr-o parte în alta și ori de câte ori arată cu degetul către o biată hartă.

Dar, dacă drumul e doar la stadiul de proiect și deocamdată e doar un motiv bun pentru ca autoritățile menționate adineauri să se mai întâlnească și să ne explice pe urmă cum fac și dreg, putem vedea însă alte lucruri, mai neoficiale.

Ne-a „aterizat” astfel, în urmă cu niște minute, pe adresa redacției, un nou comunicat din cele câteva zeci, în care ni se explică ce și cum despre deja celebrul viitor (cel puțin sperăm) drum expres Arad-Oradea, expediat de reprezentanții Consiliului Județean Arad. După cum ne-au obișnuit deja, ne așteptăm ca, în următoarele zeci de minute, să mai primim un astfel de comunicat și din partea Primăriei Municipiului Arad. Iar asta din două motive. În primă fază, fiindcă trebuie să se laude toți, de cât mai multe ori cu o „lucrare” care încă nu există. Iar în al doilea rând, fiindcă cei de la Consiliul Județean l-au tăiat efectiv pe primarul Aradului din peisaj.

Așadar, deși nu suntem străini de lupta permanentă din interiorul PNL Arad, ne așteptam ca, măcar de ochii lumii, aleșii noștri să aibă decența să nu-și ducă public aceste bătălii. După cum o să puteți vedea și în comunicatul despre care vorbim și pe care îl vom publica undeva mai jos, numele lui Călin Bibarț nu este menționat nicăieri. Este menționat, cu „perdea”, că au participat și primarul și viceprimarul. Și, nu că ne-ar deranja pe noi în mod deosebit că nu-și menționează numele între ei, dar, măi, băieți, l-ați tăiat inclusiv din poze?

Să înțelegem că, tot astăzi, când probabil vom primi un comunicat de la primărie, cu și despre același nimic, nici Bibarț n-o să vă menționeze și o să vă taie din poze, nu? Fiindcă astea ar trebui să fie preocupările unor aleși… culmea, și din același partid, să se excludă unii pe alții de la laude oricum inutile, nu-i așa!?…

Iar dacă vreți să vă dați seama cât de cuminți sunt fiecare prin partid, puteți vedea că, totuși, viceprimarul Lazăr Faur apare măcar în poze. Deci, el e băiat bun… cel puțin în ochii și după standardele celor care conduc PNL Arad.

Și n-am vrea să fim înțeleși greșit, că nu-i plângem câtuși de puțin de milă lui Bibarț, dar situația este enervant-hilară. Adică, și vă lăudați cu nimic, dar și ne arătați tuturor cât de „armonioasă” e atmosfera dintre voi. Probabil că, și unii, dar și alții, vă așteptați să vă și lăudăm pentru (deocamdată NE)reușitele voastre. Bine, o vor face alții, oricum, chiar dacă n-o facem noi.

Așadar, până când vom primi celălalt comunicat despre drumul expres Arad-Oradea, vi-l prezentăm pe primul, cu mențiunea că-l vom prezenta și pe celălalt, tot aici, ca să vedeți cu toții despre ce vorbim:

Consiliul Județean Arad a găzduit astăzi o nouă întâlnire pe tema drumului expres Arad-Oradea. Au participat președinții Consiliilor Județene Arad și Bihor, Iustin Cionca, respectiv Ilie Bolojan, reprezentantul firmei de proiectare care execută studiului de fezabilitate și proiectul tehnic al drumului expres, ambii vicepreședinți ai Consiliului Județean Arad, primarul și viceprimarul Aradului, precum și primarii localităților care urmează să fie traversate de drumul expres Arad-Oradea. 

„Căutăm cele mai bune locuri pentru realizarea urcărilor pe drumul expres, astfel încât să punem în valoare și potențialul zonelor industriale din municipiu și pe al celor din județ. Drumul expres Arad-Oradea trebuie, în viziunea mea, să crească mobilitatea către locurile de muncă și spre punctele de trecere a frontierei, și să asigure o legătură mai rapidă între municipiile Arad și Oradea”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. 

Conform proiectului, drumul expres va străbate județele Bihor și Arad, cu o lungime totală de aproximativ 134,5 km, și va avea profil de autostradă. Valoarea estimată a proiectului este de 1 miliard de euro.

P.S. – Precizăm, pentru ca firavii noștri aleși să nu se simtă lezați mai mult decât e cazul, că „NIMIC” se referă la ceea ce fac.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.