Nevaccinații fără vină

Opinii

Scris de Arpi Nistor

Cu un cinism de neimaginat, autoritățile fac un apel să ne vaccinăm antigripal, dar în farmacii vaccinul este de negăsit.

O cunoștință, medic de familie, a primit mesaj de la DSP, cum că au sosit și poate merge să ridice vaccinurile… toate cele 4 bucăți. Bucăți, nu cutii!

Însă îl găsești la clinici private, unde vaccinul se dă la pachet, exact ca pe vremea lui Ceaușescu, de trebuia să cumperi 4 conserve de pește pentru a primi un kilogram de portocale. Dar chiar și atunci era un târg mai fair, căci acum un vaccin antigripal se face cu 500 lei, la pachet cu un test anticovid.

Atentie: nu vorbim despre vaccin anticovid, ci despre cel pentru gripa normală.

E limpede că suntem pe cont propriu, că asigurările medicale nu mai au nicio valoare, că nu mai poți face nimic fără coplată, coplata fiind de multe ori în cuantum egal, atât pentru cel asigurat, cât și pentru cel neasigurat. Asiguratul e valoros doar când e spitalizat, pentru ca spitalul să factureze zeci de mii de lei pentru o spitalizare de câteva zile.

Mă miră faptul că guvernanții încă nu au dat Ordonanța Militară care să ne amendeze pentru că nu ne-am făcut vaccinul de 500 lei, căci ar fi o nemaipomenită sursă de venit pentru bugetul de stat. Dar nu e târziu, probabil e pe vine și ordonanța asta, care nu s-ar deosebi cu absolut nimic față de celelalte ordonanțe idioate.

Măsurile astea îmi amintesc de starea de urgență, când prefectul Stoian (n-am să-l numesc Căcat cu Servietă, căci am înțeles că este vorba despre o borsetă) a dat un ordin să dezinfectăm taxiurile, dar nu a specificat unde pot fi dezinfectate și cu ce substanțe. Nu e minunat?

Deci nu uitați să vă vaccinați.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.