Mutat disciplinar în vară și ajuns la șefia IPJ Arad după doar două luni, Alin Petecel a fost înaintat în gradul de chestor de poliție la numai 44 de ani

Știri Arad

Scris de Andrei Fuliaș

La nici trei luni de când a fost mutat la Arad, unde a fost împuternicit pentru a prelua conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Arad, comisarul-șef Aurelian-Alin Petecel a fost avansat în grad.

Pe 28 august, Arad Obiectiv scria despre mutarea comisarului-șef Ioan Tamaș, comandat al IPJ Arad la acea vreme, tocmai la conducerea IPJ Vaslui, detașarea fiind făcută pe o perioadă de șase luni de zile.

Trei zile mai târziu, pe 31 august, scriam despre înlocuirea lui Ioan Tamaș cu Aurelian-Alin Petecel, venit la Arad după ce a condus, pe rând, IPJ Timiș și IPJ Dolj. În ambele cazuri, numirea lui Petecel la conducerea celor două inspectorate s-a făcut prin împuternicire.


Citește și: Comandantul IPJ Arad, mutat prin ordin la Vaslui. Mișcarea pare una cu iz politic


Putem spune, astfel, că cea de-a treia împuternicire a fost cu noroc pentru Aurelian-Alin Petecel, ajungând astăzi, 27 noiembrie 2020, la rangul de chestor de poliție. Și toate acestea la vârsta de numai 44 de ani.

Ce mai trebuie spus despre Aurelian-Alin Petecel este faptul că mutarea din acest an de la conducerea IPJ Timiș la cea a IPJ Dolj a fost una disciplinară, după scandalul în care agentul de poliție Valer Kovacs a fost destituit abuziv fiindcă a dezvăluit mai multe nereguli din cadrul IPJ Timiș, condus atunci chiar de către Petecel. La momentul respectiv, Valer Kovacs era președinte executiv al SNPR Decus Timiș. Ulterior, după intervenția chestorului-șef Liviu Vasilescu, Kovacs a fost repus în funcție, însă acesta a decis să părăsească IPJ Timiș la scurt timp. Imediat după aceea, ministrul Marcel Vela l-a mutat pe Petecel de la conducerea IPJ Timiș la cea a IPJ Dolj, iar ulterior la cea a IPJ Arad.

În final, nu avem niște cifre pe care să ne bazăm pentru a afirma că înaintarea în grad a domnului Aurelian-Alin Petecel este una merituoasă, însă asta nu înseamnă că aceste cifre nu ar exista. De asemenea, nu putem nici să neglijăm ideea că această înaintare în grad ar putea fi o chestiune ce ține mai mult de sfera politicului. Dar, în final, aceste lucruri le știu doar ei, iar la final de an, noi vom vedea bilanțul IPJ Arad și vom constata dacă lucrurile s-au schimbat sub mandatul lui Alin Petecel, iar dacă s-au schimbat, să vedem dacă în bine sau în rău.


Citește și: Înlocuitorul lui Tamaș la conducerea IPJ Arad vine din Timiș și are 43 de ani


În continuare vă prezentăm lista decretelor semnate astăzi de către președintele Klaus Iohannis:

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.