Mici, mici de tot! UTA îngenuncheată de FCSB pe Arena Națională

Sursă imagine: gsp.ro

Sport

Scris de Giuliano Junc

Nu doar că echipa noastră nu a reușit să ia primul punct în capitală cu FCSB dar a suferit cea mai drastică înfrângere pe terenul roș-albaștrilor și totodată cel mai usturător eșec din acest sezon. Dincolo de proporțiile scorului, dezamăgitoare este impresia de fragilitate și lipsă de tărie de caracter pe care echipa a arătat-o în această seară. UTA nu a avut acea „grinta“ cum îi spun italienii, acea răutate pe care echipele cu personalitate o arată atunci când joacă în fața unei formații mai înzestrate din punct de vedere tehnic. Din păcate jucătorii lui Rednic astăzi n-au avut spirit de luptă, au lăsat nepermis de mult adversarul să joace, să controleze jocul, posesia, iar în aceste condiții deznodământul era inevitabil. FCSB nu a făcut un meci strălucitor, nu l-a avut pe Coman iar jucători ca Băluță sau Octavian Popescu n-au impresionat cu nimic. Cu toate astea bucureștenii au înscris însă de patru ori și au mai avut și alte câteva ocazii importante. Pentru că așa se întâmplă când lași o echipă ca FCSB să ajungă nestingherită în ultima treime, acolo unde diferența de calitate individuală produce efecte pe tabela de marcaj.

Pe lângă lipsa de agresivitate (UTA a luat în seara asta un singur cartonaș galben și a faultat de 9 ori, la fel mult ca și FCSB care a avut 60% posesie), un alt aspect care a produs efecte pe tabela de marcaj a fost cel al greșelilor individuale. Este de neînțeles cum la primul gol, cel mai bun, cel mai în formă jucător al gazdelor este uitat complet nemarcat la marginea careului în poziție de șut. Iar peste două minute, un fundaș teoretic de prima ligă cum e Tibi Căpușă luftează cu un picior iar cu celălat îi oferă al doilea assist în două minute lui Olaru. Glumind amar, poate n-ar fi rău ca Edi Iordănescu să-l ia pe jucătorul nostru în lotul pentru Euro deoarece iată are un parteneriat cu Darius Olaru care funcționează excelent.

Sigur, poate mulți dintre suporteri vor aduce în discuție, la fel cum au făcut-o Mircea Rednic și Alexandru Benga după meci, cele două mari ocazii ratate de UTA în prima repriză. Doar că și modul în care au fost ratate cele două ocazii vorbește de la sine despre nivelul la care se află UTA; pentru că am văzut la o echipă un jucător care de la 17 metri trimite un vole imparabil, curat, de manual (Olaru) și am văzut la cealaltă echipă un jucător care din doi metri nu reușește să lovească mingea cu capul ci cu umărul (Lopez) și un altul care singur cu portarul lovește mingea cu tibia (Fabry). Ei bine tocmai de aceea primul joacă la liderul clasamentului și în echipa națională iar ceilalți doi la o echipă care s-a reîntors după acest meci acolo unde îi este locul: pe poziție de baraj. În fața unei echipe care joacă atât de ofensiv și de deschis cum o face FCSB, mai ales pe propriul teren, e aproape inevitabil să nu ai 2-3 șanse de a marca pe meci; doar că felul cum fructifici sau nu respectivele ocazii vorbește de la sine despre calitatea jucătorilor pe care îi ai. În plus, cei care se cramponează de cele două mari ocazii ratate de UTA uită că și FCSB a mai avut 3-4 șanse importante pe lângă cele 4 goluri marcate. Poate că scorul nu este corect, însă diferența da. Am văzut că Benga a afirmat că dacă deschideam scorul la prima ocazie altfel s-ar fi jucat meciul. Cu toată prețuirea și afecțiunea pe care i-o port căpitanului de astăzi al UTA-ei țin să îi aduc aminte că în ultimul meci din 2023, cu Universitatea Craiova, UTA nu doar că a deschis scorul ci a avut 2-0 pe tabelă fără a reuși să câștige meciul. Sigur, a fost un moment important în meci, dar definitoriu pentru rezultatul final e felul cum acoperi ca echipă majoritatea timpului din joc nu doar 10 sau 15 minute; mai ales când în față ai un adversar mai bun.

Faptul că astăzi nu a fost vorba despre o zi mai proastă a unuia sau a altuia ci de faptul că UTA ca echipă atât a putut în acest moment a dovedit-o și faptul că nimic din ce a încercat Mircea Rednic nu a funcționat. A început cu 4-2-3-1, a schimbat după pauză în 3-5-2, a efectuat toate cele 5 schimbări la pauză și în prima parte a reprizei secunde însă niciuna dintre aceste acțiuni nu a schimbat cu nimic fundamental fața echipei. Antrenorul UTA-ei spunea după amicalul pierdut la scor de neprezentare în fața locului 11 în liga secundă maghiară că nu e îngrijorat. Ei bine măcar după meciul din această seară ar trebui să devină și să găsească modalitatea prin care să facă această echipă să funcționeze. Pentru că peste patru zile și jumătate UTA dă piept acasă cu o altă echipă nu doar solidă ci și în mare formă: Sepsi. Iar dacă UTA nu își ridică nivelul, impactul suporterilor nu va putea surmonta diferența de calitate dintre cele două echipe.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.