Meci politic între președintele CJA și primarul din Lipova. Mărul discordiei: spitalul din Lipova și eventuala transformare a lui în spital COVID

Politic

Scris de Andrei Fuliaș

Se apropie alegerile, a început campania electorală, au apărut și meciurile politice dintre politicieni, candidați, partide, primari ș.am.d.

Ultimul astfel de „meci” politic arădean se dă în aceste zile între primarul orașului Lipova, Mircea Jichici (PSD) și președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca (PNL).

Totul a pornit de la proaspăt inauguratul spital orășenesc din Lipova, despre care primarul Jichici spune că este al lipovenilor, respectiv al locuitorilor de pe Valea Mureșului, dar despre care același edil susține că se dorește transformarea lui în spital COVID, unde să fie internați bolavii de coronavirus. De altfel, primarul Lipovei susține că Direcția de Sănătate Publică Arad (DSP Arad) și conducerea județului fac presiuni mari în această speță, în transformarea spitalului orășenesc Lipova în spital COVID.

În acest sens, Mircea Jichici a și pornit un sondaj în mediul online, pe Facebook, prin care întreabă oamenii dacă își doresc transformarea noului spital din Lipova în spital destinat bolnavilor de coronavirus.

„Vă mulțumesc că mi-ați acordat încrederea voastră în acești 8 ani de zile, iar acum am ajuns într-un punct în care trebuie să iau o decizie,fapt pentru care vă cer eu părerea prin următorul sondaj.
Din păcate se fac presiuni mari, de către DSP Arad, respectiv a conducerii PNL a județului Arad pentru transformarea spitalului nou de la Lipova în spital Covid19, spital care de fapt a fost proiectat încă de la început astfel încât să deservească Lipova respectiv, întreaga Vale a Mureșului.
Doriți transformarea noului spital Orășenesc Lipova în spital Covid19?”
, scrie primarul Mircea Jichici pe Facebook.

De cealaltă parte, președintele CJ Arad, Iustin Cionca, spune că primarul Jichici minte și dezinformează cetățenii, ba chiar că i-ar fi transmis personal edilului, atât miercuri, cât și joi, că nu se dorește transformarea spitalului din Lipova în spital COVID.

„În urma dezinformărilor apărute în cursul serii de ieri în orașul Lipova, respectiv pe anumite rețele sociale, dezinformări propagate de un partid politic și politicieni, Consiliul Județean Arad face următoarele precizări:

– Consiliul Județean Arad NU dorește transformarea spitalului orășenesc din Lipova în spital Covid! Acest lucru i-a fost comunicat primarului orașului Lipova, Mircea Jichici, de către președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, atât în cursul serii de miercuri cât și joi dimineața. Cu toate acestea, primarul Lipovei a postat pe pagina sa de Faceebook un sondaj de opinie tendențios, prin care îl incriminează pe președintele Consiliului Județean, personal, și Consiliul Județean, instituțional, lăsând impresia falsă că spitalul din Lipova ar putea fi impus ca spital Covid de către Consiliul Județean. Repetăm, este un mesaj politic fals, pe care îl punem în contextul campaniei electorale!

-Astăzi, la ora 9,33, președintele Consiliului Județean Arad i-a solicitat telefonic primarului de la Lipova retractarea minciunilor aruncate în spațiul public. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat până la această oră, facem următoarele precizări:

1.Spitalul orășenesc din Lipova funcționează în subordinea Primăriei Lipova, singura care, în colaborare cu DSP, va decide dacă acest spital va fi sau nu va fi destinat tratării pacienților bolnavi de Covid-19. Consiliul Județean nu este proprietarul spitalului din Lipova, deci nu poate hotărî dacă va deveni sau nu spital Covid.

2.Ministrul Sănătății nu a fost invitat de Consiliul Județean Arad nici în municipiul Arad, nici la Lipova, pentru a decide soarta spitalului orășenesc. Este o informație falsă propagată de senatorul PSD Mihai Fifor, pentru a crea impresia că se pune presiune pe administrația orașului Lipova, ceea ce nu este adevărat.  

3.Primăria orașului Lipova trebuie să găsească mijloacele financiare de întreținere a spitalului orășenesc și să decidă dacă îl poate susține din banii locuitorilor orașului Lipova sau va solicita trecerea în subordinea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, pentru a beneficia de suport logistic și medical specializat. Dar și aceasta este o decizie strict a Primăriei Lipova și nu depinde de Consiliul Județean Arad!”, se arată în comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad, în numele lui Iustin Cionca.

Ce spunem noi? Spunem doar că a început campania electorală și că tot ce se spune într-o campanie electorală poate fi în egală măsură fals sau adevărat, dar și că singurii care au de suferit în urma acestor meciuri sunt tot cetățenii, indiferent care sunt opțiunile lor politice.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.