Mașina în care se afla omul de afaceri arădean Ioan Crișan, fostul socru al deputatului Bîlcea, a explodat în zona „Lebăda”. Să fi fost doar o „întâmplare”? | FOTO-VIDEO

Știri Arad

Scris de Andrei Fuliaș

O explozie extrem de puternică a avut loc, în această dimineață, în parcarea magazinului Profi din zona „Lebăda” – cartierul arădean Aurel Vlaicu. În fapt, a fost vorba despre explozia unui autoturism marca Mercedes. În urma exploziei, autoturismul efectiv a ars ca o torță, iar mai mulți cititori ne-au scris că au auzit sunetul puternic al exploziei din diferite zone ale municipiului Arad, cum ar fi zona Podgoria, cartierul Alfa sau cartierul Aradul Nou. Totodată, geamurile unor locuințe aflate în blocul de deasupra magazinului Profi au fost făcute țăndări.

Din nefericire, în momentul producerii exploziei, în autoturism se afla o persoană, un bărbat în vârstă de 66 de ani. Ulterior am aflat că de fapt este vorba despre afaceristul arădean Ioan Crișan, nimeni altul decât tatăl fostei soții a deputatului Sergiu Bîlcea, Laura Crișan.

Primii la fața locului au ajuns pompierii din cadrul ISU Arad, care au reușit să stingă incendiul după aproximativ 20 de minute.

„În momentul sosiri echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violență si generalizat. Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute. După stingerea incendiului a fost găsită în interiorul mașini o victimă. Victima, decedata, nu a putut fi identificată din cauza deteriorării cadavrului în urma incendiului. Cauza este în curs de stabilire”, ne-a transmis maiorul George Pleșca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Aproape în același timp cu pompierii, la locul exploziei și-au făcut apariția și mai multe echipaje de Poliție.

„În această dimineață în jurul orei 7, am fost sesizați prin apel 112, despre faptul că în parcarea unui supermarket din municipiul Arad s-a produs o explozie la un autoturism. La fața locului s-au deplasat polițiștii și un echipaj al pompierilor care au constatat că este vorba de despre un autoturism incendiat iar în interior se afla un bărbat decedat. În continuare se efectuează cercetări cu privire la stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a explicat inspectorul de poliție Livia Pescar, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

A fost o explozie întâmplătoare sau un atentat?

Departe de noi gândul de a ne erija în vreun soi de specialiști în explozii sau alte cele, dar toată întâmplarea și desfășurarea de forțe nu ne dă pace și ne trimite cu gândul că la mijloc ar putea fi vorba chiar și despre altceva, decât o simplă explozie produsă din întâmplare.

De ce spunem asta?

Păi, în primul rând pentru că omul de afaceri Ioan Crișan conducea un autoturism de ultimă generație, un autoturism fiabil și sigur, iar acest lucru nu înseamnă că nu se poate întâmpla și o astfel de nenorocire, doar că probabil șansele sunt destul de mici. Totodată, puterea exploziei este una nemaiîntâlnită în Arad, auzindu-se de la foarte mulți kilometri, în mai multe zone, într-un oraș destul de aglomerat în care se produce destul de mult zgomot.

Și, poate cel mai important lucru care ne trimite cu gândul că la mijloc ar putea fi ceva mai mult decât o simplă întâmplare, poate chiar un atentat la viața afaceristului arădean, este desfășurarea de forțe a autorităților. Vorbim despre cercetări amănunțite efectuate de către specialiști în investigații criminale și specialiști în explozibili și substanțe periculoase, coordonate chiar de către șeful Direcției de Investigații Criminale. În plus, avem de a face cu declarații de la fața locului ale reprezentanților Poliției, lucru care nu s-a mai întâmplat la Arad de foarte multă vreme.

„Având în vedere evenimentul din județul Arad, Centrul de Informare și Relații Publice al I.G.P.R. este abilitat să comunice următoarele:Conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus deplasarea, de urgență, la fața locului, a unor specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, Direcției de Investigații Criminale, Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, pentru a sprijini ancheta. Echipa de specialiști este coordonată de adjunctul directorului Direcției de Investigații Criminale, comisar-șef de poliție Cristian GHEORGHE”, ni se mai transmite din partea IPJ Arad.

Cum spuneam, nu suntem specialiști în astfel de situații, dar toate cele întâmplate ne trimit cu gândul la ceva mai mult decât o simplă întâmplare.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.