„Luna culturii naționale”, la UVVG Arad

Cultură Educație

Scris de Arad Obiectiv

În perioada 15 ianuarie – 10 februarie 2023, la U.V.V.G se derulează „Luna culturii naționale”.

Manifestările au debutat în Aula Magna „Ștefan Cicio-Pop”, cu acordarea Premiilor culturale anuale „Mihai Eminescu” și „Ioan Slavici”.

Pentru întreaga activitate desfășurată pentru promovarea valorilor culturii locale și naționale, premiul „Mihai Eminescu” a fost acordat dlui Stelean-Ioan Boia.

Premiul „Ioan Slavici” a fost acordat Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, reprezentat prin dl director Bogdan Costea, pentru menținerea unui standard înalt al culturii în spațiul cultural arădean.

În continuare, în aceeași locație a fost organizată o expoziție de fotografie artistică „Eminescu și Slavici – titani ai culturii naționale”, a artistului Virgiliu Jireghie.

Festivitatea s-a încheiat pe acordurile muzicii intonate de elevi ai Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi”, din Arad.

Cu sprijinul televiziunii locale, în cadrul evenimentului marca U.V.V.G. Arad, a fost realizat materialul video „Mihai Eminescu: Evocare cinematografică, pornind de la unele texte redactate de Vasile Goldiș”, într-un concept care aduce împreună studenți si profesori, într-un recital multilingv.

Alături de Institutul Limbii Române si Universitatea din Udine – DILL (Italia), prin studenții și profesorii noștri susținem cultura, ca liant ce fascinează, transformă și ne apropie, în internaționalizarea valorilor naționale.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.