vineri, 19 iulie, 2024

Ludovic Orban, în vizită la fabrica de tramvaie S.C. Astra Vagoane Călători S.A.

Distribuie articolul

Ludovic Orban a ajuns astăzi la Arad în cadrul unei vizite de lucru, însoțit de către Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș.

Una dintre opririle delegației a fost la la S.C. Astra Vagoane Călători S.A., acolo unde premierul Orban, a făcut o scurtă declarație în care a menționat că fabrica din Arad, produce 70% din totalul tramvaielor și că în viitor, tramvaiele produse de compania arădeană vor circula și în București.

„Am inclus în agenda vizitei din Arad și vizitarea unei fabrici din cele 2 dacă nu mă însel, Astra Arad, pentru a vedea tramvaiele care sunt produse aici. Iată că în România se pot produce tramvaie, locomotive, vagoane. În România se poate produce aproape orice. Practic aici vedeți un tramvai, gata de livrare, care trebuie să ajungă în Oradea. Din totalul tramvaielor, 70 % se produc aici. Este o capacitate  de producție care poate să ofere un transport sigur, un transport ecologic, mai ales în condițiile pactului verde care este în programul Comisiei Europene. Avem nevoie de astfel de mijloace de transport ecologice, sunt aceste tramvaie, care iată că le putem produce în România. Mă bucur că sunt municipalități care achiziționează tramvaie de aici, produse în România și mă bucur că și la București, în ciuda voinței persoanei care încă condce Primăria capitalei, tramvaiele care vor circula în București în viitor, vor fi produse în România, pentru că instanța, după cum bine știți a dat câstig de cauză companiei românești la licitația pentru achiziția a 100 de tramvaie. Cred că este extrem de important să susținem producătorii români, planurile de investiții ale producătorilo români, să avem capacitatea de a integra cât mai mult din orice produs de care avem nevoie, mai ales produse complexe, exemplul tramvaielor, locomotivelor, vagoanelor astfel încât să le producem în România, și de ce nu, să devenim competitivi și pe plan internațional”, a declarat premierul Ludovic Orban.

În continuarea vizitei de lucru, premierul și  Ministrul Fondurilor Europene, vor vizita Grădina de vară a Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol, acolo unde urmează să fie semnat protocolul pentru finanțarea proiectului „Varianta ocolitoare a Municpiului Arad – Est”, la Colegiul Național „Moise Nicoară”,unde ar urma să semneze acordul de colaborare pentru identificarea surselor de finanțare necesare realizării obiectivului de investiții „Regenerare patrimonială a Cetății Aradului”, iar câteva ore mai târziu, aceștia vor ajunge pe șantierul de pe Valea Mureșului a liniei ferate de mare viteză Curtici-Simeria, unde vor vizita noul tunel de cale ferată din zona Bata.

 

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți