duminică, 21 iulie, 2024

Laurenţiu Muntean, managerul Filarmonicii Arad, pe scena FILAFest – Festivalul Filarmonicilor din România

Distribuie articolul

Dirijorul Laurenţiu Muntean, manager al Filarmonicii  Arad, onorează invitaţia de a dirija pe scena FILAFest – Primul Festival dedicat Filarmonicilor din România. În cadrul acestui eveniment, va conduce de la pupitrul dirijoral Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Brașov, prezentând publicului concertul „Pop Simfonic – Radio Hits”.  Va fi un program pe cât de vibrant din perspectiva aranjamentelor orchestrale, pe atât de antrenant din punct de vedere tematic.

Maestrul detaliază: „Acest concert reprezintă pentru mine o oportunitate de a aduce în fața publicului piesele pe care le cunosc și îndrăgesc într-o interpretare nouă, mai sofisticată și somptuoasă. Repertoriul va fi alcătuit din cele mai îndrăgite piese care au cucerit inimile ascultătorilor, interpretate de artiști precum Led Zeppelin, Coldplay, Deep Purple, David Guetta, Ed Sheeran, Justin Timberlake, Imagine Dragons și mulți alții. Vă îndemn să vă lăsați purtați de bogăția aranjamentelor simfonice, să vă bucurați de refrenele pe care le-ați îndrăgit, într-o seară ce va rămâne întipărită în memoria voastră.”

Violonist şi dirijor, Laurenţiu Muntean activează pe scenele Filarmonicilor din vestul ţării şi nu numai. Colaborările cu Orchestra Filarmonicii de Stat din Arad și Timișoara, dar și la pupitrul Orchestrei de Tineret – Timișoara au adus ecouri impresionante în lumea muzical culturală.

Numele său se leagă şi de Concertele de Paşte ce încântă anual publicul din Arad, de concertul tematic „Tu eşti primăvara mea”, un alt reper în rândul melomanilor arădeni, dar şi de multe colaborări cu orchestre simfonice private. Punându-şi în slujba muzicii viziunea şi creativitatea, Laurenţiu Muntean a conceput de-a lungul vremii atât programe simfonice în spirit tradiţional, abordări muzicale revigorante, în manieră fusion.

Cariera sa muzicală include şi sfera pedagogică: a activat îndelung ca Dirijor de Orchestră la Liceul de Muzică „Ion Vidu” din Timișoara şi a colaborat aproape 10 ani cu Facultatea de Muzică Timișoara ca Asistent Orchestră.

Pe lângă activitatea artistică remarcabilă, începând din februarie 2023, Laurenţiu Muntean a preluat funcţia de manager al Filarmonicii Arad. Unul dintre primele succese notabile ale mandatului său este reprezentat de participarea Filarmonicii Arad la ediția curentă a prestigiosului Festival Internațional „George Enescu”.

Pe data de 12 august sunteți invitați să vă bucurați de prestația sa în cadrul FILAfest – Ediția a II-a. Sub bagheta lui Laurenţiu Muntean vor evolua Filarmonica Braşov, VIBE Band, Cosmin Stanciu, Emanuel Vots şi celebra voce rock Ovidiu Anton. Concertul va avea loc în Piața Sfatului, începând cu ora 20.00, și accesul este deschis publicului, fiind gratuit.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți