Lansare de carte la Biblioteca Județeană A.D. Xenopol Arad

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Cultură

Scris de T.F.

Azi la Biblioteca Județeană Arad poeta și prozatoarea arădeană Lia Teodora Ianto a lansat cartea „Instrumente de dezvoltare personală”. Evenimentul de lansare a volumului a fost găzduit de Secția de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „A. D. Xenopol” Arad. Au fost prezenți conf. univ. dr. Bran Liliana, prof. univ. dr. Szentesi Silviu-Gabriel și dr. prof. Antoniu Martin. Moderatorul evenimentului a fost prof. Ioana Nistor.

Cartea „Instrumente de dezvoltare personală” este cel mai nou volum lansat de Lia Teodora Ianto. Autoarea, foarte prolifică de altfel, a semnat alte șapte volume în ultimul an. Noul volum, apărut la editura Castrum de Thymes, își propune să dezvăluie cititorilor instrumentele de cunoaștere a sinelui. „Să ne dăm măștile jos, să redevenim ceea ce suntem, acel suflet pur, curat și sincer”, a afirmat Lia Teodora Ianto despre noul său volum.

Lia Teodora Ianto, născută la Arad în 1988, a semnat unele cărți cu pseudonimul literar Natalia Micalona.  A studiat Psihologia generală la Universitatea de Vest Vasile Goldiş și este de profesie psihoterapeut. Înclinația spre scris și poezie a apărut din anul 2000, iar primul volum de poezii – Glasul Inimii vol. I – a apărut în 2005. A fost urmat de volumul doi în 2009. Au urmat mai multe volume de poezii și proză până la volumul de azi „Instrumente de dezvoltare personală”.

“Până nu te bucuri de viața pe care o ai și nu ești recunoscător pentru tot ceea ce ai, alta nu vei primi. Închide ochii, mulțumește, gândește-te că ziua de mâine nu mai există. Trăiește-o pe cea de azi în bucurie, recunoștință, pace și când va veni momentul mulțumește pentru viață.”

“Fiecare cărăm ceva cu noi, fie că suntem săraci sau bogați. Unii cărăm durerea din trecut, alții povara libertății. Până la urmă toți suntem bogați și săraci în același timp. Cât timp ducem ceva cu noi în drumul nostru mereu va fi o speranță către ceva mai bun. Fie ceva mai mult, fie ceva mai puțin. Pentru amândouă plătim și pentru bogăție și pentru libertate”.

Am spicuit doar paragrafele de mai sus din cartea lansată de Lia Teodora Ianto și credem că acestea vă pot face să cumpărați și să citiți acest volum.

Despre cartea „Instrumente de dezvoltare personală” au avut cuvinte de apreciere prof. univ. dr. Szentesi Silviu-Gabriel, conf. univ. dr. Bran Liliana și dr. prof. Antoniu Martin, dar și moderatoarea Ioana Nistor. Lia Teodora Ianto a spus că următoarea lansare va avea loc în luna aprilie la Cluj.

Trebuie să remarcăm numeroasa audiență din sala „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „A. D. Xenopol” Arad. Au fost foarte mulți tineri care au participat la această lansare, un lucru apreciat de Lia Teodora Ianto, dar și de cei care au vorbit despre volumul „Instrumente de dezvoltare personală”.

Lansarea s-a încheiat cu o sesiune de autografe pentru participanții la acest eveniment cultural.

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.