Județul Arad, sub Cod Portocaliu de caniculă! Temperaturile maxime pot ajunge astăzi și la 41 de grade

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Meteorologii au emis, în cursul acestei dimineți, o dublă avertizare de Cod Galben și Cod Portocaliu, ambele vizând temperaturi ridicate.

În primă fază, vorbim despre avertizare de tip Cod Galben, care vizează 28 de județe, plus Capitala. Fenomenele vizate de avertizare sunt: val de căldură și disconfort termic accentuat.

Valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local va fi caniculă, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 34 și 37 de grade.

În ceea ce privește Codul Portocaliu, cei de la Administrația Națională de Meteorologie au inclus sub avertizare un număr de cinci județe, printre care se numără și județul Arad.

Astfel, meteorologii anunță că, în această zi, respectivele județe vor fi vizate de caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat.

Mai exact, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj temperaturile maxime se vor situa între 38 şi 40 de grade, iar în sud-vestul Olteniei, izolat se vor atinge 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.