Intervenție chirurgicală deosebită, reușită de doctorul Bogdan Jitaru, în cazul unei femei în vârstă de 100 de ani

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

O intervenție deosebită a fost finalizată cu succes, astăzi, de către o echipă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Mai exact este vorba despre o echipă formată din medici și asistenți medicali specializați pe ortopedie și anestezie, condusă de tânărul doctor Bogdan Jitaru, medic specialist ortopedie și traumatologie. Acesta, împreună cu o numeroasă echipă medicală, a efectuat o protezare de șold. Până aici nu pare nimic ieșit din comun, însă ceea ce face ca această operație să fie deosebită este faptul că pacienta, o arădeancă extrem de curajoasă, are nu mai puțin de 100 de ani.

Femeia care are în dreptul ei un secol de viață a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe după ce căzuse acasă, suferind o fractură la nivelul șoldului. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean, medicii i-au efectuat de îndată investigațiile necesare, constatând că se impune efectuarea unei intervenții de specialitate pentru aplicarea unei proteze de șold.

Intervenția a durat aproximativ o oră, iar din echipa operatorie au făcut parte:
– Dr. Bogdan Jitaru, medic specialist ortopedie și traumatologie;
– Dr. Eliza Geantă, medic specialist Anestezie și Terapie Intensivă;
– Dr.rez. ortopedie: Gabriel Brie;
– Dr.rez. ortopedie: Sabin Oprea;
– Dr.rez. anestezie și terapie intensivă: Andreea Margăian;
– Asist.med.Codruța Gabor;
– Asist.med. Angelica Faur;
– Asist.med. Andreea Marcu.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.