Ilie Cheșa, despre proiectul noului pod peste Mureș: „Bibarț trebuie să-și asume termenul de execuție și, în cazul nerespectării lui, să răspundă!”

Politic

Scris de Arad Obiectiv

În ședința de ieri a Consiliului Local al Municipiului Arad s-a votat, printre altele, și construcția noului pod peste râul Mureș, pod ce ar urma să facă o nouă legătură cu cartierul Aradul Nou. Ei bine, acest proiect de hotărâre a trecut cu brio de votul consilierilor, primind inclusiv votul consilierilor opoziției, adică votul consilierilor PSD.

Totuși, consilierul Ilie Cheșa spune că votul social-democraților nu reprezintă câtuși de puțin un vot „în alb” dat administrației Bibarț, ci doar o poziție care și-a dorit să nu fie un impediment în fața dezvoltării orașului. Mai exact, Cheșa este de părere că termenul avansat de primar, adică anul 2023, este unul oarecum fantezist și că îi vine greu să creadă că acest termen va fi respectat, având în vedere multele termene depășite ani la rândul de administrația locală din Arad.

Cu toate acestea, consilierul PSD Arad spune că un termen asumat trebuie respectat cu strictețe.

„Deși nu cred că nu este neapărat necesar să o mai spun, fiindcă am dovedit-o în repetate rânduri, noi, consilierii PSD, nu ne opunem niciodată proiectelor care privesc dezvoltarea Aradului. Este și cazul acestui proiect ce presupune construirea unui nou pod peste râul Mureș. Da, l-am votat, fiindcă îl considerăm necesar, însă asta nu înseamnă că ne punem orbește încrederea în administrația Bibarț și că nu vom urmări foarte atent parcursul acestui proiect. Ba dimpotrivă, consider că termenul avansat pentru finalizarea acestui pod, adică anul 2023, este unul fantezist. Cel mai probabil se va întâmpla exact ceea ce se întâmplă de obicei cu proiectele administrației arădene, adică lucrările vor fi cu mult întârziate față de termenele avansate inițial. Dar, dacă primarul Bibarț și cei din subordinea acestuia spun că va fi gata în 2023, atunci Primăria este obligată să respecte cu strictețe acest termen. În acest sens, ne asumăm că vom urmări cu atenție echipa care va gestiona această lucrare și vom insista ca termenul de doi ani să fie respectat. În caz contrar, cineva va trebui să plătească pentru asta. Când îți asumi un termen, trebuie să îți asumi și responsabilitatea eventualei nerespectări a lui. Din nefericire, administrația Falcă ne-a dovedit ani la rândul cum, pe baza nepriceperii, a execuției proaste și a întârzierii acestor termene de execuție, s-au pierdut bani europeni. Vedem acum că și administrația Bibarț tinde să îi calce pe urme”, afirmă consilierul municipal Ilie Cheșa (PSD).

(P)

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.