duminică, 14 iulie, 2024

Filmul și muzica lui emoționantă, răscolitoare și memorabilă – concert la Filarmonica din Arad

Distribuie articolul

Filarmonica din Arad ne dovedește încă o data că este aproape de melomani. De data aceasta este vorba despre un concert de muzică de film cu Andrei Tudor și Irina Baianț care vor oferi publicului o seară unică și un început de vară memorabil. Filmul și muzica lui de neuitat, partituri care deapănă povești, melodii pentru eternitate, muzică de film care nu se poate uita.

The Greatest Showman, The Wizard of Oz, Beauty and the Beast, Forest Gump, The Godfather, Romeo and Juliet, Game of Thrones, The Legend of 1900, On Golden Pond, Actorul și Sălbaticii sau Veronica, am amintit doar câteva dintre celebrele melodii auzite în filme care cu greu pot fi uitate, melodiile și filmele.

România are tradiție în muzica de film, compozitori și interpreți celebri au creat melodii remarcabile în pelicule celebre ale marelui ecran. Vladimir Cosma sau Gheorghe Zamfir, sunt doar doi dintre ei.

Vladimir Cosma este un violonist, compozitor și dirijor român, născut la București, într-o familie de muzicieni. Cinematografia îi datorează numeroase succese printre care: Marele Blond cu un pantof negru, Diva, Aventurile rabinului Jacob, La Boom, La Chevre, La Gloire de mon Pere, ca să amintim doar câteva. Vladimir Cosma a obținut numeroase Discuri de Aur și Platină în întreaga lume, cum ar fi în Franța, Italia, Elveția, Germania, Japonia, Anglia, Belgia etc.

Gheorghe Zamfir nu mai are nevoie de prezentare. Muzica lui Gheorghe Zamfir apare pe coloana sonoră a unor filme precum The Tall Blond Man with One Black Shoe (1972), Picnic at Hanging Rock (1975), Once upon a time in America sau The Karate Kid (1984). Cântecul „The Lonely Shepherd” poate fi auzit în filmul lui Quentin Tarantino, Kill Bill. Are 120 de discuri de aur și platină, fiind până în prezent singurul artist european care a câștigat două discuri de aur în SUA. Gheorghe Zamfir a concertat anul trecut și la Arad!

Cât de răscolitoare și de emoționante sunt în versiunea lui Andrei Tudor muzicile noastre de suflet – cele pe care auzim și le trăim urmărind spectacolul cinematografic din Love Story, Cinema Paradiso, Game of Thrones, On Golden Pond, The legend of 1900, ascultând partituri care dau culoare capodoperelor noastre cinematografice – Veronica sau Actorul și sălbaticii. În același timp, cântece care au făcut înconjurul lumii – Never Enough (The Greatest Showman), A Time for Us (Romeo and Juliet), Somewhere Over the Rainbow (The Wizzard of Oz), Beauty and the Beast vor fi auzite în tulburătoarea interpretare a Irinei Baianț.

Irina Baianț este o cunoscută soprană din România. A urmat Conservatorul „George Enescu” din București. Marele compozitor și dirijor Vladimir Cosma a remarcat-o și i-a devenit, la rândul său, mentor, Irina Baianț devenind colaborator permanent în toate concertele-eveniment ale acestuia.

Irina Baianț a susținut turnee de operă și concerte în China, Germania, Franța, Polonia, Coreea de Sud, Italia, Spania, Belgia, Turcia și Ucraina, printre altele și a colaborat cu numeroși artiști de renume mondial.

Andrei Tudor este compozitor, pianist, orchestrator și dirijor din București. Este absolvent al Universității Naționale de Muzică din București (UNMB). A obținut numeroase premii interne și internaționale, atât de interpretare instrumentală, cât și de compoziție.

Colaborează în calitate de compozitor, orchestrator, dirijor sau pianist cu artiști foarte importanți din domeniul muzical cum ar fi: Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli, Goran Bregovici, Walter Ricci, Andra, Boney M Experience, Beverly Glenn Sundel, Viktor Laszlo (Belgia), Olivier Kaye (Belgia), Monica Anghel, Luminița Anghel, Vlad Miriță, Marcel Pavel, Paula Seling, Laura Bretan și mulți alții.

Concertul susținut de Andrei Tudor și Irina Baianț va avea loc în 8 iunie la Palatul Cultural din Arad de la ora 19:00. Biletele costă 22, 26 sau 30 lei în funcție de locul în sală și se pot cumpăra online de pe site-ul bilete.ro și de la casieria Filarmonicii, conform programului de mai jos al casieriei din incinta Palatului Cultural din Arad:

  • Luni: 09:00 – 13:00
  • Marți: 09:00 – 13:00
  • Miercuri: 12:00 – 16:00
  • Joi: 09:00 – 13:00; 17:00 – 18:45
  • În ziua de concert între orele 09:00 – 13:00 și 17:00 – 18:45

Prețul unui bilet pe categorii bilete este de:

  • Categoria I: 30 lei / Pensionari și Studenți: 15 lei
  • Categoria II: 26 lei / Pensionari și Studenți: 13 lei
  • Categoria III: 22 lei / Pensionari și Studenți: 11 lei
  • Acces Elevi: 6 lei.

Potrivit site-ul Filarmonicii din Arad, pentru achiziționarea biletelor cu prețuri reduse, elevii și studenții vor prezenta carnetul de elev/student, vizat la zi de unitatea de învățământ, iar pensionarii vor prezenta cuponul de pensie.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți