Ferma „Flora Arno” și Terminalul intermodal „Afluent”, două dintre cele mai prospere afaceri din județul Arad, vizitate de ministrul Agriculturii

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Aflat la Arad în acest sfârșit de săptămână, Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, a ținut neapărat să viziteze două dintre cele mai prospere afaceri din județul nostru. Vorbim, desigur, despre moderna fermă „Flora Arno”, respectiv Terminalul intermodal „Afluent”, deținute de familia Oală.

Astfel, ministrul Agriculturii a ajuns, sâmbătă, la Arad, unde a făcut mai multe vizite, având în același timp și o întâlnire cu mai mulți agricultori arădeni. Întâlnirea cu respectivii agricultori a avut loc într-una din clădirile celor de la Universitatea „Aurel Vlaicu”, în cartierul Micălaca, unde s-a discutat despre programele guvernamentale ce pot fi accesate de către agricultori.

Evident, ministrul nu a fost singur pe tot parcursul vizitei sale de la Arad, acesta fiind însoțit de către liderii PSD Arad, în frunte cu deputatul Mihai Fifor, viceprimarul Ilie Cheșa și secretarul de stat Otto Szep, fost președinte al Tribunalului Arad.

Cum spuneam, printre vizitele făcute de ministrul Chesnoiu se numără și cea la afacerea familiei Oală, unde vorbim despre una dintre cele mai moderne ferme din România, respectiv despre un terminal intermodal proaspăt construit. Ferma „Flora Arno”, administrată de inginerii agronomi Mircea și Alin Oală (tată și fiu), este situată la doar 10 kilometri de municipiul Arad, pe DN 69, aceasta fiind modernizată în anii trecuți prin accesarea de fonduri europene. Ferma cultivă cereale, leuminoase boabe și plante oleaginoase.

În urmă cu mai bine de un an, familia Oală și-a extins afacerea, inaugurând „Arad South Terminal”, un terminal intermodal bazat pe trei elemente importante: – un sistem de transport al mărfii pe distanțe lungi; – asigură transferul eficient al unităților de încărcătură de pe un sistem modal de transport pe altul; – un sistem de colectare și distribuție a fluxului de mărfuri. Astfel, transportul intermodal presupune utilizarea a cel puțin două moduri de transport, în cazul de față fiind vorba despre transportul rutier și transportul feroviar. Gândit inițial pentru facilitarea transportului de cereale din producția proprie sau cele achiziționate, dar și pentru a ridica valoarea afacerilor agricole din zonă, proiectul acestui terminal intermodal a luat naștere sub denumirea de Arad South Terminal, fiind una dintre cele mai importante afaceri de familie cu capital privat românesc.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.