De teama unei eventuale contestații, PNL a scos-o pe Geanina Pistru de pe lista pentru Consiliul Județean

Politic

Scris de Andrei Fuliaș

Scriam zilele trecute faptul că lupta politică pentru primăriile din județ și pentru Consiliul Județean Arad s-a mutat la „Tribunal”. Iată că acest lucru s-a adeverit, odată cu respingerea candidaturilor de la Târnova și Lipova, unde Florin Farcașiu (PNL) și Mircea Jichici (PSD) nu mai au voie să candideze.

În același timp, scriam că liberalii ar putea avea o problemă și la Consiliul Județean Arad, unde pe listă se regăsea și Geanina Pistru, care de asemenea a fost declarată incompatibilă de Agenția Națională de Integritate (ANI), fiindu-i interzis să mai ocupe o funcție/demnitate publică vreme de trei ani.

Astfel, deși liberalii arădeni anunțaseră zilele trecute lista pentru Consiliul Județean, listă pe care se afla și Geanina Pistru, astăzi aflăm că, la depunerea listelor la Biroul Electoral Județean, aceasta a fost retrasă de pe listă.

Posibil ca acest lucru s-a întâmplat tocmai pentru a preveni o eventuală contestație din partea opozanților politici.

De altfel, sursele noastre susțin că cei de la USR aveau deja pregătită documentația pentru a contesta candidatura Geaninei Pistru, așteptând doar ca PNL să depună lista cu tot cu numele acesteia pe ea.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.