Consiliul Județean cumpără un aparat UPS pentru ca RMN-ul de la spital să nu mai aibă probleme de câte ori se ia curentul

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Consiliul Județean a alocat 32.000 de lei pentru achiziționarea unui UPS necesar în Laboratorul de radiologie și imagistică medicală din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Acest aparat UPS (acronimul pentru Uninterruptible Power Supply) este necesar pentru asigurarea continuității în funcționare a RMN-ului în timpul întreruperii alimentării cu energie electrică. Practic, acest UPS reprezintă o sursă independentă de energie care alimentează RMN-ul.

„După ce am cheltuit peste 1 milion de euro pentru aparatul RMN la Spitalul Județean, fluctuațiile de tensiune l-au pus pe butuci pentru câteva zile, chiar săptămâni! Ceea ce pățesc mii de arădeni a pățit și spitalul, funcționarea aparatului a fost afectată de căderile de curent și de suprasarcină. De aceea, in ședința de astăzi a Consiliului Județean am propus să alocăm bani pentru cumpărarea unui dispozitiv care să asigure o tensiune constantă pentru acest aparat important în diagnosticarea exactă a bolilor”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.