marți, 23 iulie, 2024

Concurenții de la „Patrimoniul cultural, istoric și natural – Zestrea comunităților locale”, la Muzeu

Distribuie articolul

Directorul Complexului Muzeal Arad, conf. univ. dr. Sorin Bulboacă, a primit recent vizita unui grup de elevi de la Colegiul Național „Vasile Goldiș” din Arad, coordonați de profesor Cerasela Biro. La întâlnire a asistat și prof. dr. Sebastian-Dragoș Bunghez, vicepreședinte al filialei Arad a Societății de Științe Istorice din România.

Elevii care au fost oaspeți ai muzeului sunt participanți la cea de a IV-a ediție a Concursului Național „Patrimoniul cultural, istoric și natural – Zestrea comunităților locale”, organizat de Societatea de Științe Istorice din România. Acest concurs are ca scop implicarea profesorilor de istorie, a elevilor și studenților în responsabilizarea autorităților privind intensificarea educației și a acțiunilor pentru conservarea și promovarea valorilor culturale și istorice locale,  clasate  sau neclasate. Un alt obiectiv îl reprezintă constituirea unei arhive digitale a bunurilor de patrimoniu sau cu valoare de patrimoniu din comunitatea respectivă și a unei hărți de turism cultural.

În cadrul întâlnirii, elevii i-au prezentat directorului Complexului Muzeal Județean proiectele pregătite pentru concurs și i-au adresat întrebări referitoare la patrimoniul material al județului Arad. La rândul său, Sorin Bulboacă, după ce a răspuns la întrebările elevilor, le-a vorbit despre cele mai importante obiective de patrimoniu din județul Arad, despre măsurile care s-au luat sau urmează să fie luate pentru protejarea și valorificarea acestora, aceasta fiind una dintre principalele activități desfășurate de Complexul Muzeal Arad. La finalul întâlnirii, Sorin Bulboacă și-a invitat oaspeții să viziteze expoziția temporară „Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor”, găzduită de Complexul Muzeal Arad.

Trebuie precizat că la Concursul Național „Patrimoniul cultural, istoric și natural – Zestrea comunităților locale” sunt înscrise și două echipaje de elevi de la Liceul Tehnologic Vinga, coordonate de profesor Melinda Gabriela Keresztes.

Nu putem încheia decât prin a le ura succes elevilor arădeni în această importantă competiție.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți