Centrul de evaluare a pacienților COVID a devenit funcțional, de astăzi

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Centrul pentru evaluarea pacienților confirmați cu virusul SARS CoV-2 este funcțional, de astăzi, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Centrul este coordonat de către dr. Ramona Ghișe și va funcționa în regim de permanență.

„Personalul medical din cadrul Centrului de Evaluare efectuează, de astăzi, în regim de spitalizare de zi, investigații medicale și imagistice – analize de sânge, radiografie sau tomografie computerizată – pentru pacienții pozitivi. În funcție de rezultatele investigațiilor, medicii vor elibera rețete pentru tratament la domiciliu – inclusiv antivirale –  sau vor recomanda internarea. Tot în cadrul centrului există posibilitatea, pentru pacienții care se încadrează în prevederile protocolului de tratament să li se administreze anticorpi monoclonali”, a explicat dr. Cătălin Hreniuc, director medical SCJU Arad.

De menționat este faptul că în cadrul centrului nu se vor efectua teste pentru detectarea virusului SARS CoV-2 (teste rapide sau PCR)  ci doar investigații specifice pacientului deja confirmat: analize de laborator (sânge) respectiv investigații imagistice (radiografie sau tomografie computerizată)

Centrul funcționează în zona de containere de la intrarea în curtea spitalului (strada Andrenyi Karoly, nr 2-4) cu o capacitate de aproximativ 80 de pacienți pe zi, iar în cazul în care va fi nevoie, se va putea extinde la demisolul Secției Clinice Hematologie.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.