Canalul din Bujac, decolmatat în aceste zile

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Canalul din Bujac este supus zilele acestea lucrărilor de decolmatare.  Situat lângă stația de pompare de pe strada Trotușului, perpendiculară pe str. Orizont, canalul are o lungime de 1 km și o lățime ce variază între 2 și 8 m, în funcție de profilul canalului. Acesta a fost construit în urmă cu aproximativ 25 de ani, rolul său fiind de a capta apa de la stația de pompare de pe strada Trotușului și de a o transporta și deversa în canalul Mureșel.

Prin decolmatarea acestui canal Primăria Arad prin Direcția Edilitară – Serviciul Edilitar, intenționează să rezolve o problemă a cetățenilor din zonă, care în ultima perioadă au sesizat faptul că acest canal, fiind colmatat până sus, nu mai primea apa de la stația de pompare, iar aceasta refula pe terenuri și în curțile caselor din vecinătatea stației de pompare.

Lucrările de decolmatare presupun îndepărtarea vegetației de pe marginile canalului.  În conformitate cu Legea îmbunătățirii funciare nr. 138/2004 actualizată, pentru protecția terenurilor învecinate, materialul decolmatat, după uscare, se va împrăștia uniform pe domeniul public, pe marginile canalului sau se va folosi pentru a întări și stabiliza taluzurile. Materialul decolmatat în exces se va transporta la deponeul ecologic cu care Primăria Municipiului Arad are contract. Tot cu această ocazie drumul de acces situat de-a lungul canalului va fi readus la forma inițială.

Lucrările de decolmatare au început săptămâna aceasta și se vor întinde pe durata mai multor zile.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.