Aradul dezvoltat (Partea a VIII-a)

Opinii

Scris de Arpi Nistor

Apa. Puțină lume știe cât de greu se face apa…

Ea trebuie „ânpreunată”, atom cu atom și apoi moleculă cu moleculă, ca să ajungă în starea în care ni se livrează nouă în robinete. Trebuie multă atenție, căci se pun doi atomi de Hidrogen pentru fiecare atom singuratic de Oxigen.

Pentru asta e nevoie de oameni pregătiți, oameni pe care Administrația noastră i-a găsit foarte greu, trebuind să ofere salarii atractive, căci nu e deloc ușor să lucrezi la secția Ansamblare Atomi, din cadrul Companiei de Apă.

Cum spuneam… Se pun doi la unu atomi, dar nu-i arunci acolo ca mucii în fasole, că a mai încercat Unu și a făcut vin din apă. Trebuie să îi aliniezi cu raportorul geometric, să respecți cu sfințenie schema, că altfel o dai în bară.

Uneori apa vine sărată, deci a trebuit inventată o secție nouă, am denumit-o Secția Zece, am angajat personal pentru desalinizare… alți bani, altă distracție.

După desalinizare ne-am trezit că avem apă, avem sare, iar un Coleg a zis: „Bă, Colegi mei, eu am niște Iod!” Așa am inventat sarea iodată.

Alteori, de obicei iarna, trebuie făcută apă din gheață. Da, știm, nu e ușor. Am angajat alte persoane, de data asta neamuri, căci nu mai găseam nicicum forță de muncă, care să dea cu uscătorul de păr „Philips SalonDry HP8103 cu putere de 1400W si concentrator”(P.) Noi l-am achiziționat la un preț de 80 x mai mare, căci l-am trecut în inventar sub denumirea de „Topitor Ghiață Filips”.

O muncă grea, pentru care am acordat sporuri de dezghețare, respectiv sporul de așteptare, că rar avem temperaturi cu minus în Arad. Indiferent care secție ne produce apa, ea trebuie îndesată în țevi pentru a fi mânată spre locuințele voastre.

Da, nu aveam oameni, dar am făcut „Secția Ândesare și Ândrumare”, datorită lor aveți apa în case, căci altfel trebuia să vă deplasați la, Compania de Apă cu flacoanele și era coadă ca la Altex, când bagă tigăile. Iar noi nu vrem asta, Nu?

Deci, nu mai strigați că sunt mii de angajați la C.A.C.A., pentru că niciunul nu stă degeaba!

Mulțumim și desigur… Da.

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.