Ar putea fi arădeanul Adrian Wiener înlocuitorul lui Vlad Voiculescu pe scaunul de ministru al Sănătății?

Sursă imagine: Facebook

Politic

Scris de Andrei Fuliaș

Vestea că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis de către premierul Florin Cîțu a venit ca un șoc în această dimineață, puțin fiind probabil cei care se așteptau la o astfel de decizie ce poate pune în pericol chiar alianța de guvernare.

Totuși, deși prin spațiul public se discută despre o posibilă ruptură a alianței politice, cumva ne e greu să credem că cei din USR-PLUS vor ieși de la guvernare doar de dragul lui Vlad Voiculescu, indiferent cât de bun, frumos sau capabil ar fi acesta. Astfel că, spre deosebire de alții, noi mergem mai degrabă pe premisa că cei din USR-PLUS își vor încorda puțin mușchii, vor face puțină gălăgie, să nu pară că sunt luați de fraieri, după care se vor pune frumos la masa negocierilor și vor găsi o altă soluție.

Astfel, cum în urma negocierilor duse înainte de formarea Guvernului Cîțu, Ministerul Sănătății a revenit alianței politice USR-PLUS, interimatul a fost preluat chiar de către liderul USR, Dan Barna.

Mai departe, dacă lucrurile vor sta așa cum credem noi, adică dacă cei din USR-PLUS vor rămâne la guvernare, nu putem să nu ne gândim și la faptul că există o șansă ca tocmai arădeanul Adrian Wiener să fie viitorul ministru al Sănătății. Pornind de la premisa că Wiener a fost unul dintre cei mai activi și implicați senatori în mandatul 2016-2020, dar și de la faptul că acesta și-a mai câștigat un mandat în Parlamentul României, de această dată în Camera Deputaților, nu putem să nu luăm în seamă și numele lui. Cu atât mai mult cu cât doctorul Wiener are și o experiență destul de consistentă, acesta fiind vreme de câțiva ani director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, dar și manager interimar pentru o perioadă. Iar anul trecut, Wiener s-a aruncat fără menajamente în „focul” pandemiei, ulterior fiind numit chiar coordonator al Spitalului COVID din Arad.

Așadar, putem specula că doctorul Adrian Wiener, deputat ales pe listele comune ale USR-PLUS, are șansa lui de a prelua conducerea Ministerului Sănătății. Totuși, rămâne încă o chestiune la mijloc, anume aceeea că Vlad Voiculescu era mai degrabă reprezentantul PLUS, decât al USR, astfel că e posibil ca tabăra PLUS din cadrul alianței USR-PLUS să-și dorească în continuare postul de ministru al Sănătății. Dar aceste lucruri rămân, probabil, să fie discutate și negociate în interiorul alianței.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.