Anul 2021 a fost anul investițiilor în educație la Covăsânț. Primăria a renovat grădinița, școala, a investit în dotări, iar acum renovează sala de sport și nu numai

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Administrația locală din comuna arădeană Covăsânț a decis ca anul care tocmai se încheie să fie unul în care prioritatea la investiții să o aibă educația. În acest sens, Primăria Covăsânț a investit în 2021 în renovări la clădirile grădinței și școlii din localitate, iar în acest moment se lucrează intens la renovarea sălii de sport în care elevii covăsânțeni își desfășoară orele de sport.

Investițiile în renovările clădirilor nu au fost singurele ce țin de educație, fiindcă au fost achiziționate și mai multe dotări necesare elevilor și profesorilor. Chiar zilele acestea, la sediul primăriei au ajuns laptopuri, televizoare și o imprimantă. Acestea vor ajunge în zilele următoare la Școala Gimnazială „Corneliu Micloși”.

Cum spuneam, se lucrează intens la renovarea sălii de sport, iar ceea ce ne-a atras atenția este și faptul că inclusiv viceprimarul comunei, Nicușor Bretean, a pus mâna și lucrează cot la cot cu ceilalți muncitori. Adică, pe lângă exemplul pe care administrația covăsânțeană îl dă tuturor aleșilor locali, putem spune că se face și economie la „mâna de lucru”.

„Încă patru televizoare, trei laptopuri și o imprimantă vor fi de folos desfășurarării procesului de învățare, folositoare atât profesorilor, cât și elevilor. De asemenea, continuăm lucrările la sala de sport, unde viceprimarul și băieții trag tare să finalizeze lucrările de zugrăvire și construire a grupului sanitar. Au sosit și aparatele de climatizare și încălzire, iar zilele acestea vor ajunge alte pentru sala de sport, dotări cum ar fi lada, trambulina, băncile, saltelele și celelalte necesare desfășurării în cele mai bune condiții a orelor de sport. Tot acum am finalizat gardul de la grădiniță și vom continua amenajarea curții pentru semănarea gazonului și pregătirea spațiului unde va fi amenajat noul complex de joacă. Putem spune că anul acesta a fost anul cu cele mai multe investiții în învățământ. Începând cu renovările ce au avut loc atât la grădiniță, cât și la școală, dar și partea de dotări”, a explicat primarul Marius Oneț.

Urmărind puțin activitatea din ultimii ani a administrației din această comună și ținând cont de demensiunea localității, respectiv de bugetul destul de mic de care dispune, putem spune că vorbim despre o administrație destul de performantă. Practic, o comună relativ mică, dar cu oameni harnici, în care mai mereu se face câte ceva. Un exemplu pentru alți primari din județ și nu numai, un exemplu care ne arată că, dacă vrei, se poate.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.