Acțiuni ale polițiștilor rutieri pentru reducerea riscului rutier

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

În perioada 10-11 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutieri împreună cu reprezentanți ai Regitrului Auto Român au desfăşurat acţiuni pe linia reducerii riscului rutier și de verificare a stării tehnice a autovehiculelor, atât în mediul urban cât și în mediul rural, în zonele cu risc accidentogen ridicat.

Principalele obiective vizate au fost:

-reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice

-verificarea respectării legislației rutiere

-verificarea legalității modului în care este efectuat transportul în regim de taxi respectiv eliminarea activităților ilicite

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate 383 autovehicule, fiind aplicate 178 sancțiuni contravenționale în valoare totală de de 68.790 de lei, în baza O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, totodată fiind reținute 10 permise de conducere.

De asemenea au fost reținute 17 certificate de înmatriculare, 14 dintre acestea pentru defecțiuni tehnice, iar 3 pentru lipsa inspecției tehnice periodice.

RECOMANDĂRI:

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.